Workshops

Bij Het Verteltheater kunt u een workshop Verhalen Vertellen, Spreken in het Openbaar,Vertellen met leerlingen of Inspiratie workshops boeken.

Kies uit diverse workshops van diverse docenten: Ernst Weerstra, Raymond den Boestert, Marliz van Til, Tom van Mieghem, Marjo Dames of Melanie Plag.
Zij zijn bevoegde docenten met HBO Drama & theater opleiding, of met PABO opleiding.
De prijs voor Incompany workshops bedraagt vanaf € 460,= – € 480,= per dagdeel (exclusief reiskosten en 21% BTW)

 

AANMELDEN WORKSHOPS OPEN INSCHRIJVING

Meld je HIER aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht.
Je kan op elk niveau deelnemen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Data workshop Beeldend Vertellen
Woensdag 20 maart 2024
Woensdag 5 juni 2024
Dinsdag 24 september 2024

Data workshop Inspirerend Spreken in het Openbaar
Woensdag 27 maart 2024
Woensdag 12 juni 2024
Dinsdag 1 oktober 2024

Kosten: € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 SB Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

Inschrijven voor workshops

 

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangen.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Je Levensverhaal herschrijven

Ernst Weerstra

Tijdens deze Inspiratie Workshop gaan we luisteren en ontdekken welke verborgen schatten in jouw verhaal verscholen liggen. Je onderzoekt je huidige verhaal en de onderliggende overtuigingen erachter. Op basis van je verlangens, dromen en visie voor je leven, componeer je een nieuw “verhaal” met jezelf in de hoofdrol, een levensscript dat je ondersteunt om een leven te creëren en leiden dat je lief is.

Coaching

Ernst Weerstra

Fijne individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar, inspirerend speechen, beeldend en boeiend vertellen . Of coaching of regie bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.

Verhalen vertellen

Ernst Weerstra

In deze workshop verhalen vertellen leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

nieuw!

Workshop Toveren met taal

Adrie Gloudemans

Een hele dag spelen met taal. Een ontdekkingsreis naar grabbeltaal, beeldtaal, brutaal, totaal, instrumentaal, digitaal en nog veel meer taal.