Workshops

Bij Het Verteltheater kunt u een workshop Verhalen Vertellen, Spreken in het Openbaar,Vertellen met leerlingen of Inspiratie workshops boeken.

Kies uit diverse workshops van diverse docenten: Ernst Weerstra, Tom van Mieghem en Marjo Dames, zij zijn bevoegde docenten met HBO Drama & theater opleiding.
Voor Incompany workshops kosten zij vanaf € 360,= tot € 420,= per dagdeel (exclusief reiskosten en 21% BTW)

 

AANMELDEN WORKSHOPS OPEN INSCHRIJVING

Meld je HIER aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht.
Je kan op elk niveau deelnemen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Data workshop Beeldend Vertellen
Woensdag 22 maart 2023
Woensdag 14 juni 2023
Woensdag 20 september 2023

Data workshop Spreken in het Openbaar
Woensdag 29 maart 2023
Woensdag 7 juni 2023
Woensdag 4 oktober 2023

Kosten: € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Zimihc Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

Inschrijven voor workshops

 

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

nieuw!

Je Levensverhaal herschrijven

Ernst Weerstra

Tijdens deze Inspiratie Workshop gaan we luisteren en ontdekken welke verborgen schatten in jouw verhaal verscholen liggen. Je onderzoekt je huidige verhaal en de onderliggende overtuigingen erachter. Op basis van je verlangens, dromen en visie voor je leven, componeer je een nieuw “verhaal” met jezelf in de hoofdrol, een levensscript dat je ondersteunt om een leven te creëren en leiden dat je lief is.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangen.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Coaching

Ernst Weerstra

Fijne individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar, inspirerend speechen, beeldend en boeiend vertellen . Of coaching of regie bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.

Verhalen vertellen

Ernst Weerstra

In deze workshop verhalen vertellen leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

nieuw!

Workshop Toveren met taal

Adrie Gloudemans

Een hele dag spelen met taal. Een ontdekkingsreis naar grabbeltaal, beeldtaal, brutaal, totaal, instrumentaal, digitaal en nog veel meer taal.