Workshops

Bij Het Verteltheater kunt u een workshop Verhalen Vertellen, spreken in het openbaar of Vertellen met leerlingen boeken.

Kies uit diverse workshops van diverse docenten:

De docenten: Nilo Berrocal, Ernst Weerstra, Tom van Mieghem en Marjo Dames zijn bevoegde docenten met HBO Drama & theater opleiding. Onze workshopdocenten kosten vanaf € 360,= tot € 420,= per dagdeel (exclusief reiskosten en 21% BTW)

 

WORKSHOPS OPEN INSCHRIJVING

Meld je aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht. Er kan op elk niveau worden deelgenomen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Data workshop Beeldend Vertellen
Woensdag 26 september 2018
Woensdag 27 maart 2019
Woensdag 5 juni 2019

Data workshop Spreken in het Openbaar
Woensdag 3 oktober 2018
Woensdag 10 april 2019
Woensdag 12 juni 2019

Kosten € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Zimihc Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

Inschrijven voor workshops

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.

coaching

Ernst Weerstra

Zoekt u individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar doelgericht speechen, beeldend en boeiend spreken. Of coaching bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Verhalen vertellen

Ernst Weerstra

In deze workshop verhalen vertellen leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

nieuw!

Workshop Toveren met taal

Adrie Gloudemans

Een hele dag spelen met taal. Een ontdekkingsreis naar grabbeltaal, beeldtaal, brutaal, totaal, instrumentaal, digitaal en nog veel meer taal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Ben je bezorgd dat je onvoldoende de aandacht van de toehoorders vast kunt houden, of dat je iets verkeerds gaat zeggen? Ook jij kunt leren om met gemak te spreken in het openbaar of een presentatie te houden, waar je zelf van kunt genieten.

Verhalen vertellen Nilo Berrocal

Nilo Berrocal

Als docent aan theateropleidingen in onder meer Utrecht en Amsterdam heeft Nilo Berrocal in de afgelopen vijftien jaar met succes een methode ontwikkeld om mensen de kunst van het verhalen vertellen eigen te maken.

Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.