Spreken in het openbaar

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
2 - 4 uur of 1 - 2 dagdelen
Prijzen
Deelname Workshopavond
open aanmelding
€ 55,=/deelnemer

Incompany:
max 20 deelnemers
€ 420,= / dagdeel
€ 750,= / hele dag
excl € 50,= reiskn
excl 21% BTW

20- 50 deelnemers
€ 750,= / dagdeel
excl € 50,= reiskn
excl 21% BTW

Grote groepen 50 -150 pers:
vraag een offerte aan

Spreken in het openbaar

Vertel authentiek, in contact en vanuit liefde voor wat je wil bereiken, en je bent inspiratiebron voor je toehoorders.

Vrijwel iedereen die een toespraak of presentatie wil houden, voelt zich nerveus of onzeker. Ben je bij het spreken in het openbaar bezorgd dat je onvoldoende de aandacht van de toehoorders vast kunt houden, of dat je iets verkeerd gaat zeggen?

In deze workshop ervaar je hoe je met gemak kunt kunt spreken in het openbaar, wat je natuurlijke kracht is en dat je zelf van je presentatie kunt genieten.

 

public_speaking_thought_leadershipIn deze workshop Spreken in het openbaar van Het Verteltheater ontdek je jouw natuurlijke kracht bij het spreken in openbaar, terwijl je dicht bij jezelf blijft.

En je leert jouw eigen manier te vinden om ontspannen, authentiek, beeldend, helder, doelgericht en inspirerend te spreken in het openbaar.

 

In de training en workshops Spreken in het openbaar van Het Verteltheater werken we aan:

– authenticiteit en ontdekken van jouw natuurlijke kracht
– de aandacht van je publiek krijgen en vasthouden
– contact en interactie met publiek
– beeldend vertellen/ spreken
– opbouw van een toespraak / speech die aankomt bij je publiek
– vrij kunnen spreken in het moment
– gebruik van lichaamstaal, stemgebruik en uitstraling

Zo leer je op ontspannen en beeldende manier jouw verhaal tot leven te brengen voor je toehoorders, met een gezonde dosis spanning. Je werkt aan de voorbereiding van jouw speech of verhaal, gebruik van anekdotes in je speech, de interactie met jouw publiek, en hoe je adequaat op vragen uit je publiek kunt reageren.

In de workshop Spreken in het openbaar maak je hier kennis mee, en kan je het geleerde meteen oefenen.

Doelgroep: iedereen die een toespraak of presentatie wil houden.

 In mijn trainingen en workshops vind ik het mooi om te bereiken dat mensen hun eigen manier vinden om ontspannen, beeldend, helder, doelgericht en met plezier in het openbaar te spreken en vertellen.

 

Data workshop Spreken in het Openbaar open inschrijving bij Het Verteltheater in Utrecht
Woensdag 13 juni 2018
Woensdag 3 oktober 2018

Meld je HIER aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht. Er kan op elk nivo worden deelgenomen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Kosten € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Zimihc Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht

Tijd: 19.30 – 22.30 u

 

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Spreken in het openbaar bij bedrijven, en organisaties.Ernst-001-bewerkt foto La Luz Fotografie (2)

Ik ben trainer Spreken in het openbaar bij Het Verteltheater en werkte als trainer voor Matrix Events en Rhetorica communicatie-trainingen.

Ik faciliteer de inspiratiedag ‘LEEF’   (Dag van Geluk) voor Zelfbewust.org, en ben aangesloten bij de coaches circle.

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschaps trainingen.

Reacties op mijn workshops en trainingen Spreken in het openbaar

“Een geweldige trainer en workshop begeleider! In zijn verteltheater leer je je eigen verhaal vertellen op een wijze waarbij je dichtbij jezelf blijft. Dit maakt dat je vol vertrouwen een authentiek verhaal kan overbrengen dat je publiek raakt.”

“Deze workshop ‘Spreken in het Openbaar’ is een plezierige en tegelijkertijd diepgaande reis naar binnen: wie ben je, wat straal je van nature uit? En weer naar buiten: hoe breng je dat, waar je voor staat, het beste naar buiten? En dat in een avond! Ik heb Ernst Weerstra ervaren als een vakman die zijn ervaring en kennis weet te vertalen in een praktisch product dat met veel plezier wordt gebracht”

Ik heb Ernst leren kennen als een scherpe observator die op een respectvolle en liefdevolle manier feedback kan geven op dat wat hij waarneemt. Dat maakt Ernst als trainer uniek. Ik denk niet dat het je lukt om bij Ernst een training uit te komen zonder dat je er iets over jezelf geleerd hebt.

“Ik vond het een prachtige workshop. Je bent een passievolle, inspirerende en ervaren trainer, je gebruikt mooie en intense oefeningen. Je zorgt voor zorgvuldige en positieve feedback, zowel vanuit jezelf als vanuit de deelnemers. Nogmaals dank!” (reactie van collega trainer)

“ik vind dat je een veilige prettige omgeving weet te creeren waarin mensen zichzelf authentiek durven te laten zien. Ik vond het een insprirerende avond.” (reactie van collegatrainer)

 Reuze bedankt voor de gigantisch inspirerende workshop afgelopen vrijdag. Ik heb er heel veel over mezelf geleerd en ook door het zien en observeren van de anderen veel geleerd. Prachtig dat een mens zoveel creativiteit in zich heeft en wat heb je een mooie inspirerende werkwijze om dat in mensen naar boven te halen. Hier heb ik wat aan en kan ik wat mee!

“Ik vond het een feest je training te mogen meemaken” 
(reactie van een opdrachtgever)

“Ik ben diep geraakt dat, zonder interventie van vragen en/of een verhaal, deelnemers vanuit ‘niets’ zulke prachtige, ontroerende en authentieke verhalen neerzetten.” (reactie van collega trainer)

 

Opdrachtgevers Workshop Spreken in openbaar

Enexis Infra Services (grote groep- 170 pers)
Ingenieursbureau Oranjewoud (grote groep- 120 pers)
NUON Warmte (grote groep- 70 pers)
Reflecta Services BV
Alcadis
Reas Euro
Rijks Universiteit Groningen
Omnia Wonen
Tilburg University- Debatclub Cicero
Drents Museum
Ver Natuurmonumenten
Corio Nederland
Stichting Vluchtelingenwerk Nederland
COC Nederland
WOMEN Inc
St Welzijn Amersfoort
SpeelOtheken Nederland
Kasteel Groeneveld Baarn
Ministerie Economische Zaken
Rhetorica Communicatie-trainingen
WCS group – vertaalbureau’s
Douane Nederland
Curnet – Gouda
Hans Heesterbeek Communicatie
Politie Rotterdam
Veenlanden College

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...