Workshop Toveren met taal

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
hele dag
Prijzen
Hele dag
1 docent € 450,=
excl € 50,= reiskosten en 6% BTW

Workshop Toveren met taal door Adrie Gloudemans voor 4+ en 6+

Leerlijn Taal en Verhaal in de klas.

 

Verhalen VOOR kinderen (receptief, reflectief)

Na een (kort) verhaal (receptie), ga ik met de kinderen in gesprek. Ze praten over hun belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Verhalen: De trommel vertelt; Zebra; Badjoe, de tekenaar van Bali; Oppasopa vertelt Musquito; Handen uit de mouwen en daarnaast een groot aantal korte (volks)verhalen van 5 tot 15 min..

 

Verhalen DOOR kinderen (receptief, actief, reflectief)

Kinderen leren zelf korte (volks)verhalen te vertellen zonder tekst vanbuiten te leren.

Sluit aan bij begrijpend lezen en mondelinge taalvaardigheid.

 

Verhalen VAN kinderen (receptief, actief, reflectief)

De kinderen praten over hun eigen belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Door te vertellen, tekenen en schrijven geven ze vorm aan hun eigen persoonlijke verhaal (reflecteren/creëren).

We bedenken samen een manier om de verhalen te presenteren: vertellen, voorlezen, tentoonstelling, muziek, (digi)-boek etc. (creëren/presenteren).

Leeftijd vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar
SPEELDUUR 3 x 60 min. per klas

 

Adrie Goudemans, Enthousiast, ritmisch, interactief.

Adrie ontlokt ritmische klanken aan exotische instrumenten. Maar ook met alleen zijn stem als muziekinstrument tovert hij vrolijke ritmes, wonderlijke geluiden en nieuwe liedjes tevoorschijn.

 

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?