Workshop Toveren met taal

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
hele dag
Prijzen
Hele dag
1 docent € 450,=
excl € 50,= reiskosten en 6% BTW

Workshop Toveren met taal door Adrie Gloudemans voor 4+ en 6+

Leerlijn Taal en Verhaal in de klas.

 

Verhalen VOOR kinderen (receptief, reflectief)

Na een (kort) verhaal (receptie), ga ik met de kinderen in gesprek. Ze praten over hun belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Verhalen: De trommel vertelt; Zebra; Badjoe, de tekenaar van Bali; Oppasopa vertelt Musquito; Handen uit de mouwen en daarnaast een groot aantal korte (volks)verhalen van 5 tot 15 min..

 

Verhalen DOOR kinderen (receptief, actief, reflectief)

Kinderen leren zelf korte (volks)verhalen te vertellen zonder tekst vanbuiten te leren.

Sluit aan bij begrijpend lezen en mondelinge taalvaardigheid.

 

Verhalen VAN kinderen (receptief, actief, reflectief)

De kinderen praten over hun eigen belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Door te vertellen, tekenen en schrijven geven ze vorm aan hun eigen persoonlijke verhaal (reflecteren/creëren).

We bedenken samen een manier om de verhalen te presenteren: vertellen, voorlezen, tentoonstelling, muziek, (digi)-boek etc. (creëren/presenteren).

Leeftijd vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar
SPEELDUUR 3 x 60 min. per klas

 

Adrie Goudemans, Enthousiast, ritmisch, interactief.

Adrie ontlokt ritmische klanken aan exotische instrumenten. Maar ook met alleen zijn stem als muziekinstrument tovert hij vrolijke ritmes, wonderlijke geluiden en nieuwe liedjes tevoorschijn.

 

Zie ook

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

nieuw!

Je Levensverhaal herschrijven

Ernst Weerstra

Tijdens deze Inspiratie Workshop gaan we luisteren en ontdekken welke verborgen schatten in jouw verhaal verscholen liggen. Je onderzoekt je huidige verhaal en de onderliggende overtuigingen erachter. Op basis van je verlangens, dromen en visie voor je leven, componeer je een nieuw “verhaal” met jezelf in de hoofdrol, een levensscript dat je ondersteunt om een leven te creëren en leiden dat je lief is.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangen.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.