Workshop Toveren met taal

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
hele dag
Prijzen
Hele dag
1 docent € 450,=
excl € 50,= reiskosten en 6% BTW

Workshop Toveren met taal door Adrie Gloudemans voor 4+ en 6+

Leerlijn Taal en Verhaal in de klas.

 

Verhalen VOOR kinderen (receptief, reflectief)

Na een (kort) verhaal (receptie), ga ik met de kinderen in gesprek. Ze praten over hun belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Verhalen: De trommel vertelt; Zebra; Badjoe, de tekenaar van Bali; Oppasopa vertelt Musquito; Handen uit de mouwen en daarnaast een groot aantal korte (volks)verhalen van 5 tot 15 min..

 

Verhalen DOOR kinderen (receptief, actief, reflectief)

Kinderen leren zelf korte (volks)verhalen te vertellen zonder tekst vanbuiten te leren.

Sluit aan bij begrijpend lezen en mondelinge taalvaardigheid.

 

Verhalen VAN kinderen (receptief, actief, reflectief)

De kinderen praten over hun eigen belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Door te vertellen, tekenen en schrijven geven ze vorm aan hun eigen persoonlijke verhaal (reflecteren/creëren).

We bedenken samen een manier om de verhalen te presenteren: vertellen, voorlezen, tentoonstelling, muziek, (digi)-boek etc. (creëren/presenteren).

Leeftijd vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar
SPEELDUUR 3 x 60 min. per klas

 

Adrie Goudemans, Enthousiast, ritmisch, interactief.

Adrie ontlokt ritmische klanken aan exotische instrumenten. Maar ook met alleen zijn stem als muziekinstrument tovert hij vrolijke ritmes, wonderlijke geluiden en nieuwe liedjes tevoorschijn.

 

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...