Workshop Beeldend vertellen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
2- 4 uur of 1 of 2 dagdelen
Prijzen
Deelname Workshopavond
open aanmelding
€ 55,=/deelnemer

Incompany
max 25 deelnemers
€ 460,= / dagdeel,
€ 825,= / hele dag
excl € 60,= reiskn,
excl 21% BTW

20- 50 deelnemers
€ 750,= / dagdeel,
excl € 60,= reiskn,
excl 21% BTW

Workshop Beeldend vertellen

Wat is er mooier dan een leerkracht die verhalen vertelt? Elk kind vindt het heerlijk om ademloos naar een verhaal te luisteren. Vooral als het goed verteld wordt. Nu is de een hier wat beter in dan de ander, maar iedereen kan leren een verhaal vertellen.

Een goed verteld verhaal is als een film in de verbeelding van je publiek.

Een goed verteld verhaal bestaat uit beelden, waardoor de toehoorder het verhaal voor zich ziet, en het gevoel ervaart  om ‘helemaal in het verhaal te zitten’. De verteller schildert de beelden als het ware in de hoofden van de toehoorders. Het verhaal wordt een beleving.

In deze workshop Verhalen vertellen van Ernst Weerstra leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

Ernst Weerstra-017 Foto La Luz Fotografie HRMet behulp van speelse werkvormen oefen je vertelvaardigheden die direct toepasbaar zijn bij het vertellen van je verhaal in de praktijk.

Ook werk je aan je verhaal zo voorbereiden dat je het goed kunt onthouden, de opbouw van een verhaal en de spanningsopbouw, effect van lichaamstaal, en de presentatie van jouw verhaal.

 

In een sfeer van openheid, plezier en inspiratie werk ik aan het authentiek en beeldend vertellen in contact met jezelf en in contact met het publiek.  Er kan op verschillende niveau’s worden gewerkt.

 

Doelgroep: vertelliefhebbers, leerkrachten onderwijs, PABO’s, MBO’s, vertellers, predikanten, rondleiders, managers en CEO’s. Ik ben ook te boeken voor 1 of meer dagdelen bij u op de locatie

In mijn trainingen en workshops vind ik het mooi om te bereiken dat mensen hun eigen manier vinden om ontspannen, beeldend, helder, doelgericht en met plezier in het openbaar te spreken en vertellen.

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Verhalen Vertellen bij scholen, bibliotheken, bedrijven, en organisaties.

Ik faciliteer al meer dan 15 jaar workshops Verhalen vertellen en Spreken in het openbaar bij Het Verteltheater.
Ik ben afstudeer mentor bij de Vertelacademie waar ik ook de cursus “Opbouw van een vertelprogramma” en de dagworkshop “Authentiek Vertellen” geef.
Sinds 2018 was ik partner van Zelfbewust Academy, waar ik de inspiratiedagen Leven vanuit mijn verlangen, en Je levensverhaal herschrijven faciliteerde.
Ook ben ik lid van de Coaches circle.

 

 

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschaps trainingen.

 

 

Data workshop Beeldend Vertellen open inschrijving in Utrecht

Woensdag 20 maart 2024
Woensdag 5 juni 2024
Dinsdag 23 september 2024

 

Er kan op elk nivo worden deelgenomen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Kosten € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Theaterhuis de Berenkuil,
Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

 

Reacties op mijn workshop beeldend vertellen:

Goede opbouw van je ‘programma’, leuk door afwisseling van verschillende werkvormen. Verder creeerde je naar mijn gevoel veiligheid en gaf je ruimte aan ieder om -zij het in een paar uur- tot groei te komen. Kortom: een erg leuke, levendige workshop, genoten! (reactie van een deelnemer)

Het was een fantastische avond. Wat ik meeneem is het belang van contact en verbinding bij het vertellen (reactie van een deelnemer)

Hartelijke, warme man met verstand van zaken als het gaat over beeldend vertellen. Ernst is met al zijn ervaring een vakman ten top en kan zijn kennis op een zeer inspirerende wijze overbrengen. (reactie van een collega trainer)

Ik vond je workshop erg leuk en nuttig. Wat mij opviel was dat er snel een veilige sfeer ontstond. Mijn complimenten!! (reactie van een deelnemer)

Ik vond het heeeel bijzonder. Deze dag was een warm bad, positieve feed back gedurende een zeer overwogen geleidelijke opbouw…. (reactie van een deelnemer)

 Wat ik heel leuk vond is dat niemand in de weerstand schoot, iedereen deed mee en stelde zich ontvankelijk op…de trainer was enthousiast en betrokken. (reactie van een deelnemer)

 Ik heb gister enorm genoten van de workshop. Ik vind de workshop in meedere opzichten een aanrader. (reactie van een deelnemer)

 

Opdrachtgevers Workshop Vertellen

Buurtteams Sociaal Utrecht
Trivium Onderwijs
VSO Talryk Drachten
Chr Lyceum Veenendaal
St Aanzet – Vlaardingen
Auris De Spreekhoorn
VertelAcademie – Utrecht
Cover – communicatie professionals
Vrije Universiteit Amsterdam – Faculteit Pedagogiek
Bureau Babel – Den Bosch
Storytelling Festival Amsterdam (masterclass)
Bibliotheek Kennemerwaard
Bibliotheek Westland
Kunstgebouw Rijswijk
Amsterdam International Community School Esprit
Oosterlee school – Den Haag
Chr College Nassau- Veluwe
SSBA-scholen (Scholen omg Leiden) 
st Meervoud-scholen (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis)
Connexus scholen voor basisonderwijs Nijmegen
Hogeschool INHolland

Radboud Universiteit Nijmegen
Fladderen Houten
Droit Humain (grote groep- 70 pers)
Woningbouwcorporatie Mooiland
Drents Museum Assen
Deventer musea
Urker Museum
Bisdom Rotterdam Pastoraal werkers
Cliniclowns Nederland
Libelle Academie
Cultureel Erfgoed Noord Holland
NH Kerk Giessenburg
Project Leven met Water
BFBN- Bond Fabrikanten Betonproducten Nederland

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?