Verhalen vertellen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen
Speelduur
2- 4 uur of 1 of 2 dagdelen
Prijzen
Deelname Workshopavond
Open aanmelding
€ 55,=/deelnemer

Incompany
max 20 deelnemers
€ 420,= / dagdeel
of € 750,= / hele dag
excl € 50,= reiskn
excl 21% BTW

20- 50 deelnemers
€ 750,= / dagdeel,
excl € 50,= reiskn,
excl 21% BTW

Workshop Verhalen vertellen

Wat is er mooier dan een leerkracht die verhalen vertelt? Elk kind vindt het heerlijk om ademloos naar een verhaal te luisteren. Vooral als het goed verteld wordt. Nu is de een hier wat beter in dan de ander, maar iedereen kan leren een verhaal vertellen.

Een goed verteld verhaal is als een film in de verbeelding van je publiek.

Een goed verteld verhaal bestaat uit beelden, waardoor de toehoorder het verhaal voor zich ziet, en het gevoel ervaart  om ‘helemaal in het verhaal te zitten’. De verteller schildert de beelden als het ware in de hoofden van de toehoorders. Het verhaal wordt een beleving.

In deze workshop Verhalen vertellen van Ernst Weerstra leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

Met behulp van speelse werkvormen oefen je vertelvaardigheden die direct toepasbaar zijn bij het vertellen van je verhaal in de praktijk.
Aan de orde komt ook:  je verhaal zo voorbereiden dat je het goed kunt onthouden, de opbouw van een verhaal, de spanningsopbouw van jouw verhaal, het effect van lichaamstaal en de presentatie van een verhaal.

 

In een sfeer van openheid, plezier en inspiratie werk ik aan het authentiek en beeldend verhalen vertellen in contact met jezelf en in contact met het publiek.  Er kan op verschillende niveau’s worden gewerkt.

 

Doelgroep: leerkrachten onderwijs, PABO’s, MBO’s, vertellers, predikanten, rondleiders, managers en CEO’s. Ik ben ook te boeken voor 1 of meer dagdelen bij u op de locatie

 

In mijn trainingen en workshops vind ik het mooi om te bereiken dat mensen hun eigen manier vinden om ontspannen, beeldend, helder, doelgericht en met plezier in het openbaar te spreken en vertellen.

 

Data workshop Beeldend Vertellen open inschrijving in Utrecht

Woensdag 6 juni 2018
Woensdag 26 september 2018

Meld je HIER aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht. Er kan op elk nivo worden deelgenomen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Kosten € 55,= per deelnemer per avond
Locatie: Zimihc Theater Wittevrouwen,
Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Verhalen Vertellen bij scholen, bedrijven, en organisaties.Ernst Weerstra-059 Foto La Luz Fotografie (2)

 

Ik geef  workshops en trainingen Vertellen en Spreken in het openbaar bij Het Verteltheater en werkte als trainer voor voor Matrix Events en Rhetorica communicatie-trainingen.

Ook faciliteer ik de workshops Dag van Geluk‘  en ‘Het geheim van Liefde’ voor Zelfbewust.org, en ben ik aangesloten bij de coaches circle.

 

 

 

 

 

 

Dag van Geluk Quote ErnstDag van Geluk Ina & Ernst Utrecht-1 Crop

 

 

 

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschaps trainingen.

 

Reacties op mijn workshop beeldend vertellen:

Goede opbouw van je ‘programma’, leuk door afwisseling van verschillende werkvormen. Verder creeerde je naar mijn gevoel veiligheid en gaf je ruimte aan ieder om -zij het in een paar uur- tot groei te komen. Kortom: een erg leuke, levendige workshop, genoten! (reactie van een deelnemer)

Het was een fantastische avond. Wat ik meeneem is het belang van contact en verbinding bij het vertellen (reactie van een deelnemer)

Hartelijke, warme man met verstand van zaken als het gaat over beeldend vertellen. Ernst is met al zijn ervaring een vakman ten top en kan zijn kennis op een zeer inspirerende wijze overbrengen. (reactie van een collega trainer)

Ik vond je workshop erg leuk en nuttig. Wat mij opviel was dat er snel een veilige sfeer ontstond. Mijn complimenten!! (reactie van een deelnemer)

Ik vond het heeeel bijzonder. Deze dag was een warm bad, positieve feed back gedurende een zeer overwogen geleidelijke opbouw…. (reactie van een deelnemer)

 Wat ik heel leuk vond is dat niemand in de weerstand schoot, iedereen deed mee en stelde zich ontvankelijk op…de trainer was enthousiast en betrokken. (reactie van een deelnemer)

 Ik heb gister enorm genoten van de workshop. Ik vind de workshop in meedere opzichten een aanrader. (reactie van een deelnemer)

 

Opdrachtgevers Workshop Vertellen

Storytelling Festival Amsterdam (masterclass)
Bibliotheek Kennemerwaard
Bibliotheek Westland
Cover – communicatie professionals
Bureau Babel – Den Bosch
Kunstgebouw Rijswijk
Vrije Universiteit
Auris De Spreekhoorn
Amsterdam International Community School Esprit
Oosterleeschool Den Haag
Chr College Nassau- Veluwe
SSBA-scholen (Scholen omg Leiden) 
st Meervoud-scholen (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis)
Connexus scholen voor basisonderwijs Nijmegen
Hogeschool INHolland

Radboud Universiteit Nijmegen
Fladderen Houten
Droit Humain (grote groep- 70 pers)
Woningbouwcorporatie Mooiland
Drents Museum Assen
Deventer musea
Urker Museum
Bisdom Rotterdam Pastoraal werkers
Cliniclowns Nederland
Libelle Academie
Cultureel Erfgoed Noord Holland
NH Kerk Giessenburg
Project Leven met Water
BFBN- Bond Fabrikanten Betonproducten Nederland

Zie ook

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

nieuw!

Je Levensverhaal herschrijven

Ernst Weerstra

Tijdens deze Inspiratie Workshop gaan we luisteren en ontdekken welke verborgen schatten in jouw verhaal verscholen liggen. Je onderzoekt je huidige verhaal en de onderliggende overtuigingen erachter. Op basis van je verlangens, dromen en visie voor je leven, componeer je een nieuw “verhaal” met jezelf in de hoofdrol, een levensscript dat je ondersteunt om een leven te creëren en leiden dat je lief is.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangen.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.