workshop vertellen met kinderen

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
60-90 min
Prijzen
€ 100,= / workshop
1 klas per workshop
Dagprijs € 400,- (4- 5x)
excl € 50,- reiskn en BTW

Workshops Vertellen met Leerlingen Marjo Dames

 Groep 1-2

Aan de hand van het verhaal: ‘Ik wil de Maan’ van Johnatan Emmet worden de kleuters gestimuleerd om mee te spelen en stukjes tekst uit te spreken. Het verhaal staat vol begrippen als hoog-hoger-hoogst- zwaaien en zwiepen etc. Door te luisteren en mee te bewegen krijgen de begrippen meer inhoud. Aan het einde van elke gebeurtenis wordt een gezegde over de maan herhaald. De kleuters leren de zin eerst gewoon uit te spreken en later zoals Egel, Eekhoorn en Konijn dat doen. Kleine attributen zoals een masker, oren, groot-formaat eikels geven de les een speels en aantrekkelijk karakter.

Groep 3-4

Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. De leerlingen krijgen een rol in een kettingverhaal waarbij ze op het juiste moment hun zin moeten zeggen. Aan de hand van voorwerpen geven de kinderen woorden aan hun fantasie.

Groep 5-6

Na een korte opwarming waarin verhaal en beweging samenkomen, worden de gruwelijke rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. De eigen fantasie wordt ingezet als de leerlingen samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick. De leerlingen gebruiken hun eigen herinnering om een verhaal van 1 minuut te vertellen. Deze laatste opdracht kan later in de klas worden afgerond.

Groep 7-8

Na een korte opwarming waarbij taal-beweging-en gebruik van fantasie worden wakker gemaakt, gaan de leerlingen via opdrachten zelf verhalen verzinnen. Hiervoor worden duidelijke structuren gegeven. Daarna komt luistervaardigheid en het in eigen woorden navertellen aan bod.  Tenslotten worden Fabels van Lafontaine ingezet om in groepjes een vertelpresentatie te geven.

Zie ook

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangens.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Coaching

Ernst Weerstra

Fijne individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar, inspirerend speechen, beeldend en boeiend vertellen . Of coaching of regie bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.