Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar
Speelduur
50 min/ klas + 10-15 min presentatie
Prijzen
€ 60,- / workshop in combinatie met voorstelling
Na voorstelling max 3 workshops.
1 klas per workshop

Dokter Proktor is een uitvinder: hij heeft een schetenpoeder uitgevonden! Met een klein hapje schetenpoeder kun je hele harde knallen laten en ze stinken niet eens. Wat een prachtige uitvinding! Lise en Bart zijn doktor Proktor zijn buurkinderen.

Workshop Dr. Proktor

Toneelopdrachten waarbij het fysiek en de stem van de verschillende karakters uit de voorstelling wordt nagespeeld. Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. De nadruk ligt hierbij op het fysieke aspekt. Hoe beeldt je uit dat je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt, dat je vlucht voor een levensgevaarlijke anaconda ? Hoe hang je hulpeloos in een boom te spartelen ? Per opdracht krijgen de leerlingen een korte tekst om het beeld kracht bij te zetten.

Afsluitend eopdracht waarbij elke leerling een korte demonstratie geeft van een zelfverzonnen bijzondere scheet die door lichaamstaal en geluid wordt uitgebeeld.

 

Presentatie 10 tot 20 minuten-in overleg

Een compilatie van alle opdrachten waarbij elke leerling een spelmoment krijgt. Een en ander wordt aan elkaar geregen door een kort verhaal dat vanaf de kant door de workshop docente wordt verteld.

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...