Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar
Speelduur
50 min/ klas + 10-15 min presentatie
Prijzen
€ 60,- / workshop in combinatie met voorstelling
Na voorstelling max 3 workshops.
1 klas per workshop

Dokter Proktor is een uitvinder: hij heeft een schetenpoeder uitgevonden! Met een klein hapje schetenpoeder kun je hele harde knallen laten en ze stinken niet eens. Wat een prachtige uitvinding! Lise en Bart zijn doktor Proktor zijn buurkinderen.

Workshop Dr. Proktor

Toneelopdrachten waarbij het fysiek en de stem van de verschillende karakters uit de voorstelling wordt nagespeeld. Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. De nadruk ligt hierbij op het fysieke aspekt. Hoe beeldt je uit dat je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt, dat je vlucht voor een levensgevaarlijke anaconda ? Hoe hang je hulpeloos in een boom te spartelen ? Per opdracht krijgen de leerlingen een korte tekst om het beeld kracht bij te zetten.

Afsluitend eopdracht waarbij elke leerling een korte demonstratie geeft van een zelfverzonnen bijzondere scheet die door lichaamstaal en geluid wordt uitgebeeld.

 

Presentatie 10 tot 20 minuten-in overleg

Een compilatie van alle opdrachten waarbij elke leerling een spelmoment krijgt. Een en ander wordt aan elkaar geregen door een kort verhaal dat vanaf de kant door de workshop docente wordt verteld.

Zie ook

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangens.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Coaching

Ernst Weerstra

Fijne individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar, inspirerend speechen, beeldend en boeiend vertellen . Of coaching of regie bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.