Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar
Speelduur
50 min/ klas + 10-15 min presentatie
Prijzen
€ 60,- / workshop in combinatie met voorstelling
Na voorstelling max 3 workshops.
1 klas per workshop

Dokter Proktor is een uitvinder: hij heeft een schetenpoeder uitgevonden! Met een klein hapje schetenpoeder kun je hele harde knallen laten en ze stinken niet eens. Wat een prachtige uitvinding! Lise en Bart zijn doktor Proktor zijn buurkinderen.

Workshop Dr. Proktor

Toneelopdrachten waarbij het fysiek en de stem van de verschillende karakters uit de voorstelling wordt nagespeeld. Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. De nadruk ligt hierbij op het fysieke aspekt. Hoe beeldt je uit dat je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt, dat je vlucht voor een levensgevaarlijke anaconda ? Hoe hang je hulpeloos in een boom te spartelen ? Per opdracht krijgen de leerlingen een korte tekst om het beeld kracht bij te zetten.

Afsluitend eopdracht waarbij elke leerling een korte demonstratie geeft van een zelfverzonnen bijzondere scheet die door lichaamstaal en geluid wordt uitgebeeld.

 

Presentatie 10 tot 20 minuten-in overleg

Een compilatie van alle opdrachten waarbij elke leerling een spelmoment krijgt. Een en ander wordt aan elkaar geregen door een kort verhaal dat vanaf de kant door de workshop docente wordt verteld.

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?