Workshop Vertellen met kinderen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
8-12 jaar
Speelduur
60-90 min
Prijzen
€ 100,= / workshop
1 klas per workshop
Dagprijs € 350,-
excl € 50,- reiskn en BTW

Workshop Vertellen met kinderen

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal.
Daarna gaat hij met de leerlingen samen verhalen maken (in een kring improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen.
Dan gaan de kinderen in tweetallen samen een verhaal improviserende verzinnen door om beurten te vertellen. Ze krijgen een korte uitleg over hoe een verhaallijn is opgebouwd, en hoe je een verhaal spannend maakt.
De leerlingen tekenen samen hun verhaallijn in een stripverhaal van 3-5 tekeningen, en oefenen het vertellen. Tot slot vertellen ze hun verhaal samen aan een ander groepje.

 

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Verhalen Vertellen en Spreken in het openbaar bij scholen, bedrijven, en instellingen.

Ernst Weerstra-059 Foto La Luz Fotografie (2)Ik geef  workshops bij Het Verteltheater en werkte als trainer voor voor Matrix Events en Rhetorica communicatie-trainingen.

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschap trainingen.

 

 

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...