Workshop Vertellen met kinderen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
8-12 jaar
Speelduur
60-90 min
Prijzen
€ 100,= / workshop
1 klas per workshop
Dagprijs € 400,-
excl € 50,- reiskn en BTW

Workshop Vertellen met kinderen

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal.
Daarna gaat hij met de leerlingen samen verhalen maken (in een kring improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen.
Dan gaan de kinderen in tweetallen samen een verhaal improviserende verzinnen door om beurten te vertellen. Ze krijgen een korte uitleg over hoe een verhaallijn is opgebouwd, en hoe je een verhaal spannend maakt.
De leerlingen tekenen samen hun verhaallijn in een stripverhaal van 3-5 tekeningen, en oefenen het vertellen. Tot slot vertellen ze hun verhaal samen aan een ander groepje.

 

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Verhalen Vertellen en Spreken in het openbaar bij scholen, bedrijven, en instellingen.

Ernst Weerstra-059 Foto La Luz Fotografie (2)Ik geef  workshops bij Het Verteltheater en werkte als trainer voor voor Matrix Events en Rhetorica communicatie-trainingen.

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschap trainingen.

 

 

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?