Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

door: De Vertelacademie
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen
Speelduur
1 of 2 dagdelen
Prijzen
Incompany
max 25 deelnemers
€ 460,= / dagdeel,
€ 825,= / hele dag
excl € 60,= reiskn,
excl 21% BTW

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten

 

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten.

 

Vragen die aan bod komen:

  • Wat is de rol van verbeelding in de communicatie met kinderen?
  • Hoe leg ik een verhaal vast, zodat ik het niet uit mijn hoofd hoef te leren en het later nog eens kan vertellen zonder opnieuw uitgebreid voor te bereiden?
  • Hoe vergroot beeldend vertellen de interactie met en de betrokkenheid van leerlingen?

We bieden Beeldend verhalen vertellen aan voor teams, in een workshopvariant van een dagdeel of een training van een hele dag.
Groepsgrootte in overleg.
Docenten: Ernst Weerstra, Raymond den Boestert, Melanie Plag.

Vertelacademie foto LaLuz 006Vertelacademie Raymond den Boestert foto LaLuz 024

Vertelacademie Melanie Plag foto LaLuz 019De Vertelacademie

De Vertelacademie geeft sinds 2007 cursussen en workshops waarin de deelnemers leren hoe ze een verhaal vertellen in hun eigen woorden. Dit doen we voor zowel individuele inschrijvers, als voor groepen. Op een van onze eigen cursuslocaties, of bij de klant op locatie. De afgelopen jaren leerden al meer dan 2000 cursisten uit Nederland en Vlaanderen de basisvaardigheden van storytelling bij de Vertelacademie.

Voor wie meer wil, is er daarnaast een uitgebreid curriculum van aanvullende cursussen en workshops. De Vertelacademie werkt daarvoor samen met ruim vijftien verteldocenten, met ieder hun eigen expertise: van stemgebruik tot improvisatie. Wie het vertelvirus écht te pakken heeft, kan bij ons een meerjarige opleiding ‘vertellen met kinderen’ of ‘vertellen voor groot publiek’ volgen.

 

Raymond den Boestert stond jarenlang zelf als verhalenverteller op het podium en is medeoprichter van de Vertelacademie. Sinds 2007 heeft hij de dagelijkse leiding bij de Vertelacademie en is hij als verteldocent actief in Nederland en België.

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?