Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelduur
50 min/ klas + 10-15 min presentatie
Prijzen
€ 55,- / workshop in combinatie met voorstelling
Na voorstelling max 3 workshops.
1 klas per workshop
Dagprijs € 350,-
excl € 50,- reiskn en BTW

Leerlingen Workshop bij de voorstelling Konijn is Jaloers van Marjo Dames

De verteltheatervoorstelling: ‘Konijn is jaloers’ is geïnspireerd op een verhaal van Winnie de Poeh en gaat het over pesten en vriendschap. Als er nieuwe dieren uit het bos, willen Konijn, Varkentje en Beer hen wegjagen.

Workshop

Toneelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. Scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld waarbij de nadruk ligt op jaloezie en vriendschap. De leerlingen krijgen hierbij een korte zin tekst te spreken. Afsluiten met zaklopen op muziek op de manier zoals Bolle Beer, Konijn, Bange Knor, Grote Kanga, Kleine Roe dat zouden doen.

 

Presentatie 10 – 15  minuten in oveleg.

Van alle opdrachten wordt een eenvoudig verhaal gemaakt waarin per onderdeel een paar leerlingen een kleine demonstratie geven van wat ze in de workshop hebben geoefend. Het verhaal wordt tijdens de presentatie vanaf de kant door de workshop docente verteld zodat de leerlingen precies weten wie- wanneer-wat moet doen

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...