Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

door: De Vertelacademie
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
6-12 jaar
Speelduur
60-90 minuten
Prijzen
Prijs: € 420,= / dagdeel
(3 workshops a 60 min/ of 2 workshops a 90 min)
(of € 100,= / uur)

Dagprijs € 600,= / dag
(6 workshops a 60 min/of 4 workshops a 90 min
excl €60,= reiskosten/ docent en 9% BTW

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen 


 De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar… het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

In deze workshop staan plezier en mondelinge taal centraal:

  • Iedere leerling krijgt de gelegenheid om te vertellen.
  • Aan het eind heeft iedereen een verhaal, zelfs de leerling die niet van schrijven houdt.
  • Leerlingen gebruiken hun fantasie en oefenen met beeldend beschrijven.

Doelgroep: leerlingen van groep 3 t/m 6.
Duur: 60-90 minuten. De workshop kan desgewenst worden voorafgegaan door een voorstelling of worden uitgebreid worden met een beeldend werk voor in een vertelkastje.

Docenten: Marliz van Til, Melanie Plag.
Zij hebben beiden een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs.

Vertelacademie Marliz van Til foto LaLuz 013Vertelacademie Melanie Plag foto LaLuz 019

Docenten: Marliz van Til en Melanie Plag.

Zij hebben beiden een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs.

Marliz studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding in Utrecht en maakt en speelt sindsdien voorstellingen waarbij de kracht van vertellen de boventoon voert. Samen met drie mannen vormt ze het theatercollectief De Mooie Meisjes waarmee ze de grenzen opzoekt tussen vertellen en theater. Grootse verhalen met een zelfverzonnen twist.

 

Melanie is workshopdocente, mentor van leerroute 1 Vertellen met en voor kinderen bij de Vertelacademie.

Melanie werkte 12 jaar als leerkracht basis onderwijs en werd gegrepen door het vertelvirus. Ze volgde verschillende vertelopleidingen, waaronder de Leerroute Vertellen met en voor kinderen van de Vertelacademie. Ze staat regelmatig op het podium als verhalenverteller, maar het allerleukste vindt ze het om vertellen en lesgeven te combineren. Haar missie: verhalen vertellen terug krijgen in het (basis)onderwijs!

De Vertelacademie

De Vertelacademie geeft sinds 2007 cursussen en workshops waarin de deelnemers leren hoe ze een verhaal vertellen in hun eigen woorden. Dit doen we voor zowel individuele inschrijvers, als voor groepen. Op een van onze eigen cursuslocaties, of bij de klant op locatie. De afgelopen jaren leerden al meer dan 2000 cursisten uit Nederland en Vlaanderen de basisvaardigheden van storytelling bij de Vertelacademie.

Voor wie meer wil, is er daarnaast een uitgebreid curriculum van aanvullende cursussen en workshops. De Vertelacademie werkt daarvoor samen met ruim vijftien verteldocenten, met ieder hun eigen expertise: van stemgebruik tot improvisatie. Wie het vertelvirus écht te pakken heeft, kan bij ons een meerjarige opleiding ‘vertellen met kinderen’ of ‘vertellen voor groot publiek’ volgen.

Zie ook

nieuw!

Workshop Maak je eigen verhaal – voor leerlingen

De Vertelacademie

De verteller begint een verhaal voor de klas. Maar... het verhaal is niet af! Aan de hand van gestructureerde opdrachten bedenken de leerlingen stap voor stap hoe het verhaal afloopt. Aan het eind vertellen ze elkaar hun versie van het verhaal.

nieuw!

Workshop of training Beeldend verhalen vertellen – voor leerkrachten 

De Vertelacademie

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor leerkrachten

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?