Workshop Toveren met taal

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
hele dag
Prijzen
Hele dag
1 docent € 450,=
2 docenten € 900,=

Workshop Toveren met taal door Adrie Gloudemans en Henk Wittenberg
Een hele dag spelen met taal. Een ontdekkingsreis naar grabbeltaal, beeldtaal, brutaal, totaal, instrumentaal, digitaal en nog veel meer taal als inspiratie en mogelijke aanzet tot een leerlijn taal – literatuur – creativiteit.

Adrie Gloudemans: verhalenverteller, muzikant, entertainer, en Henk Wittenberg: schrijver, leerkracht, illustrator en liedjesmaker stellen hun creativiteit, bevlogenheid en deskundigheid beschikbaar.

Samen met de school stellen ze een programma samen met gastlessen, workshops, voorstelling(en) en eventuele training van leerkrachten.

 

Adrie Goudemans, Enthousiast, ritmisch, interactief.

Adrie ontlokt ritmische klanken aan exotische instrumenten. Maar ook met alleen zijn stem als muziekinstrument tovert hij vrolijke ritmes, wonderlijke geluiden en nieuwe liedjes tevoorschijn.

 

Zie ook

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.