Reis om de wereld in 80 dagen

door: Eric Borrias
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 7 jaar
Speelduur
55 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 55 min: € 550,=
2 x 55 min: € 875,=
3 x 55 min: € 1075,=

excl € 60,= reiskn
excl 9% BTW
Theater € 120,= reiskn

School max 100 lln
Theater max 200 lln

Reis om de wereld in 80 dagen


Naar het wereldberoemde boek van Jules Verne
In een tijd zonder vliegtuigen, snelle treinen en mobiele telefoons gaat Philias Fogg een weddenschap aan om in 80 dagen de wereld rond te reizen. Reis mee per trein, olifant, zeilschip, paard en wagen en stoomboot.

Hoe kun je leven in een tijd zonder Internet!?” , riep een meisje in het publiek eens. Het is nauwelijks meer voor te stellen nu de hele wereld op je smartphone of tablet te bekijken is.

 

En dat niet alleen; mensen van over de hele wereld wonen tegenwoordig bij elkaar om de hoek, zitten in dezelfde klas. Daarom is de wonderlijke reis van Philias Fogg en zijn bediende Passepartout zo’n mooi aanknopingspunt om die wereld verder te ontdekken.
Phileas Fogg gaat een weddenschap aan om in tachtig dagen de wereld om te reizen. Hij gaat samen met zijn knecht Passepartout op weg en maakt onder andere gebruik van de trein, paard en wagen, zeilschip, stoomboot en een olifant. De Britse rechercheur Fix zit hen echter op de hielen en verdenkt Fogg ervan 55.000 pond van de Bank of England gestolen te hebben. Zijn gelijkenis met de dief is sterk en zijn haast om weg te komen komt de rechercheur verdacht voor. Lukt het Fogg om zijn weddenschap te voltooien?

Zijn avonturen voeren van Engeland naar Italië, van Egypte naar India, China, Japan en Amerika. Een wereldreis in 50 minuten.
Past binnen kinderboekenweek 2020

Met lesbrief

Eric Borrias

Verteller van het jaar 2016
Al bijna 30 jaar een rete-goeie verteller.  Verhalenverteller Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet Eric al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd.

 

 

 

 

Zie ook