En niemand wist waarom

door: Simone Vertelt
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4 t/m 9 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Corona Proof, Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 45 min € 500,=
2 x 45 min € 750,=
3 x 45 min € 1000,=
excl € 100,= reiskn ( 2 personen)
excl 9% BTW

max 100 lln

Ook Corona proof ingekorte versie
kan 3-5 x/dag 25 min voor kleine groepen van 30 leerlingen

Simone Vertelt 


Simone Vertelt maakt interactieve vertelvoorstellingen omlijst met prachtige live muziek van veelzijdig muzikant Dorus van den Boomen, en vertelster Simone van Laar.

Simone is theatermaker, freelance theaterdocent en docent in het primair onderwijs. Ze studeerde aan de HKU als docerend theatermaker, volgde de Pabo aan de Hogeschool Utrecht en deed daar ook een minor filosofie, wereldreligie en spiritualiteit. Simone houdt van verhalen verzinnen, vertellen en spelen en doet dat het liefste voor kinderen.

Voor de voorstelling ‘En niemand wist waarom’ werkt Simone afwisselend samen met Dorus en Douwe. Beiden zijn veelzijdig multi-instrumentalist, docent, dirigent en arrangeur. Dorus en Douwe  studeerden beiden af aan het conservatorium in Amsterdam als docent muziek, ze speelden samen in o.a. het Ricciotti Ensemble en de Omniband. Dorus blinkt uit in het spelen van Klarinet en Douwe in viool, waardoor de voorstelling afhankelijk van de muzikant net even wat anders is.

En niemand wist waarom

En niemand wist waarom is een interactieve vertelvoorstelling omlijst met prachtige live muziek. Een modern sprookje voor kinderen vanaf 4 jaar over verdrietig mogen zijn zonder dat je weet waarom, iemand heel graag willen helpen en de moed om voor jezelf op te komen en uit te spreken wat je voelt.

‘Ergens, in een land hier niet zo ver vandaan leefden eens een koning en een koningin. Op een dag begint de koningin te huilen en kan er niet meer mee stoppen. De koning is radeloos en gaat met behulp van de kinderen op zoek naar manieren om de koningin op te vrolijken. Alleen is er één ding dat hij daarbij over het hoofd ziet…’

 

Concept, tekst en spel: Simone van Laar.
Muziek: Dorus van den Boomen, Douwe Nauta
Foto: Paul Hoes
Illustraties: Emmie van der Veen en Mai Meuleman

 

“De mooiste van de presentatiedag dag wat mij betreft. Wat een innemende speelster! en wat een creativiteit! Heel bijzonder wat daar samen met de kleuters ontstond. Mooie en gedoseerde muzikale ondersteuning.” 
Renske Hoogervorst – Cultuurgebouw

 

“Wat een geweldige voorstelling! Simone voelt de kinderen goed aan. Heel tof dat de leerlingen actief mee mochten doen. Sommige spontane reacties zorgden ook voor hilariteit, Al improviserend wist Simone weer de juiste draai aan het verhaal te geven. Ook de musicus was geweldig.”

Supergoede voorstelling waarbij de kinderen lekker veel mee kunnen doen. Aanrader!

“Een lieve sprankelende vertelster met een leuke meespeelvoorstelling”
Katrijn Beelen Vertelfestival Alden Biesen

Zie ook