Nachtreis

door: Sahand Sahebdivani
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar/ ook volwassenen (aangepast)
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 50 min: € 600,=
2 x 50 min: € 850,=
3 x 50 min: € 1150,=
Prijs is met muzikant
excl € 100,= reiskn
excl 9% BTW)

Sahand Sahebdivani

Sahand won de Amsterdam Fringe Gold Award 2017, en was Verteller van het jaar 2014.
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert. Sinds 2018 is hij samen met Raphael Rodan de artistieke leiding van Storytelling Festival Amsterdam

Nachtreis

“Ik werd zachtjes door mijn moeder wakker geschud. Ik hoefde mijn pyjama niet uit te doen, wel kreeg ik een warme jas er overheen. We reden de stad uit en stapten uit bij een donker weggetje. Daar tilde mijn moeder mij op een paard. Ik zat achterop bij een man die ik niet kende. Hij had een grote snor en stonk een beetje.”

Nachtreis is het eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar drie jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten. Voor het eerst heeft hij deze avonturen bewerkt voor een jonger publiek. De eigen verhalen worden vermengd met de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde; het enige dat hij uit Iran mee heeft kunnen nemen.

 

Thema: Vluchtelingen/ vluchteling kinderen /andere Cultuur/ verhalen zijn grenzeloos/ oorlog

 

Sahand in De Wereld Draait Door, met het gedicht Oorlog (1980) van Willem Wilmink.

 

Wij zijn ontzettend blij met deze voorstelling. Ook vanuit de scholen krijgen we positieve reacties. 

Kunst Centraal


Sahand en Anastasis, wat hebben jullie een prachtig programma uitgevoerd voor- en met de leerlingen van het Rinket in Heemskerk afgelopen weken! Zelfs kinderen die geen woord Nederlands spraken voelden zich betrokken bij de muziek en verhalen. Echt geweldig!!

Saskia  Vroom Cultuurcentrum Heemskerk

 

Sluit goed aan bij de doelgroep / publiek.  Indentificatie is duidelijk aanwezig. Wij als volwassenen weten allemaal dat het in Iran gebeurt, maar het kan ook zomaar ergens anders gebeuren. Het is zijn eigen beleving en dat is heel mooi om te zien.

Eline van der Stoep theater Zuidplein

 

Mooi ! Heel ontspannen en naturel over best heftige dingen, zonder het bij de naam te noemen.

Dorothee Joosen Kunst Centraal

 

Mijn leerlingen waren zeer onder de indruk van de voorstelling Nachtreis! Ze zaten op het puntje van hun stoel en je had ze écht gegrepen.. Volgens mij voelde jullie het ook in de zaal. Meerdere leerlingen kwamen naderhand naar mij toe of ze ‘alsjeblieft het kaartje mochten want ze wilde deze bewaren’.

 

“Wat heb ik genoten van uw verhaal en de ontroerende liederen en de instrumentale begeleiding. Het heeft diepe indruk gemaakt bij mijn kleinzoon van 9 jaar. Hij kon in details de reis door de bergen navertellen en zei: “Het was wel een spannend avontuur. Als ik zéker zou weten dat het goed afliep en niet om te vluchten was, zou ik het zelf ook wel eens willen meemaken…” Het sprak tot de verbeelding dus!”

 

 

Zie ook