Die Hard Fairy

door: MATROSE
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 10 jaar PO / vanaf 12 jaar VO/ 16+ MBO
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Digitale Film versie, MBO, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
In prijs verlaagd
per 1 maart 2024!
1 x 50 min € 950,=
2 x 50 min € 1250,=
3 x 50 min € 1500,=

NB 3 uur opbouwtijd

excl € 140,= reisk /dag
excl 9% BTW

Theater Vrije voorst
1 x 50 min € 1250,=

School max 125 lln
Theater max 150 lln

DIEHARD FAIRY

MATROSE vertelt in Die hard Fairy verhalen uit alle hoeken van de wereld. Verhalen over mensen die zichzelf durven te zijn. Je stapt in een bonte verzameling van huilende jongens, vrouwelijke worstelaars tot voetballers op hakken.

Van mensen die zich verkleden voor de liefde, Tot mensen die strijden voor de troon.

DIEHARD FAIRY is een levenslustige voorstelling over het belang van rolmodellen en genderdiversiteit. In alle hoeken van de  theaterzaal gespeeld. Vol klassiekers, tophits en verhalen die je nog nooit hebt gehoord, maar die er altijd al waren. Foto:  Jan Amse in Theaterkrant

“Zodra een verhaal begint met ‘er was eens’ weet je in negen van de tien gevallen hoe het afloopt. Het poetsende, slapende of spinnende meisje vindt zichzelf tegen het eind in de armen van een stoere, attente of knappe prins en ze leven nog lang en gelukkig. De norm is heteroseksueel, met een dominante man en afhankelijke vrouw.”

“Zo laat Diehard Fairy overtuigend en met veel humor zien dat er veel mooie, dappere verhalen te vertellen zijn over mensen die de kont tegen de krib durven te gooien maar ook dat er nog een wereld valt te veroveren.”
Recensie Theaterkrant –      premiere 26 maart 2022 – Schouwburg Odeon Zwolle

“Zo blij mee, en trots dat de première bij ons was. Wat een bijzondere voorstelling, van luchtig en grote verhalen, naar heel persoonlijk en kwetsbaar. Wauw!”
Mirjam Reyneveld – Schouwburg Odeon – Zwolle – 26 maart 2022

“Een dikke aanrader! Van het begin tot het einde de volle aandacht. Mooi verhaal en veel humor.”  – (reactie publiek)

“Mooie opbouw van verhalen over diversiteit door de eeuwen heen, naar hun persoonlijke verhalen waardoor de voorstelling me raakte en ontroerde. Diehard Fairy is een waardevolle voorstelling geworden voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar kan Matrose hiermee een rolmodel zijn en het verschil maken. Mooi gespeeld en verteld in de heerlijke Matrose stijl, vol vaart en met een diepere laag, in mooie speelse vormgeving en geluidsdecor.”
Het Verteltheater – 26 maart 2022

 

“We hebben erg genoten van de voorstelling! Wat een prachtig decor ook, echt een complete beleving”  – Revius Lyceum Doorn

 

Belangrijk thema, op de frisse Matrose-manier gebracht. Hoewel het begin iets rommelig overkwam, kreeg de voorstelling daarna zijn vorm en werd krachtiger. Zeker toen de persoonlijke verhalen van de acteurs voorbij kwamen. Ik was ontroerd aan het eind, omdat het een thema is dat me persoonlijk aan het hart gaat.  Vienna Dekker – Blauwe Schuit Onderwijs Hoorn

Goeie, jonge, energieke vorm van verteltheater met een urgente en persoonlijke noodzaak. Heel belangrijk om op te nemen in het curriculum.  Jochem van Rijsingen Kunst Centraal

“Yes, we kijken ernaar uit. Dit is zo’n belangrijk thema en speelt dit schooljaar enorm in mijn klas. Dus ben heel blij dat we uiteindelijk hierheen mogen!”
Leerkracht groep 7/8 

MATROSE

Wij zijn Manon, Marieke en Jordy a.k.a theatergroep MATROSE. Een ongeremd theatercollectief uit Utrecht, drie theatermakers afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht.

Een gezelschap dat geboren is uit vriendschap en gegroeid is vanuit de gezamenlijke behoefte om klassieke verhalen door te vertellen aan een publiek dat hier niet mee in aanraking komt.

 

Matrose DIEHARD FAIRY foto Jan AmseWij maken voorstellingen onder de noemer HARDCORE KLASSIEKERS. Frisse, kleurrijke voorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de mythologie, klassieke toneelliteratuur, de geschiedenis of de mensen die op dit moment geschiedenis schrijven.

Wij vinden dat deze verhalen stuk voor stuk prachtig zijn en verteld moeten blijven worden, maar niet als het enige verhaal. Onze zelfgeschreven voorstellingen bestaan uit een mix van verschillende verhalen, bekende en onbekende klassiekers. De verhalen zijn verschillende perspectieven rondom hetzelfde thema, zodat iedereen in ons publiek zich hier in kan herkennen.

Wij vertellen deze verhalen in direct contact met ons publiek. Bij onze voorstellingen is er geen onderscheid tussen tribune, toneel en foyer en wordt het publiek rechtstreeks aangesproken. 

Zie ook