De mantel der Liefde

door: Kees van Loenen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassen
Speelduur
55 min; nabespreking 15 min
Categorie
Theater,
Prijzen
€ 750,=
excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

Kees van Loenen verzorgt het nagesprek,
Kan met een arts of verpleegkundige erbij
tijdsduur: 15 - 25 minuten

Kees van Loenen

Is auteur en acteur, en schrijft theatrale teksten die hij zelf voordraagt en speelt.
 “Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen.”
Daarna nodigt Kees het publiek uit om het gesprek aan te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang. “Praten over wat je raakt of over wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar. En precies dat wil ik bereiken.”

Kees van Loenen maakte jarenlang zijn eigen solo voorstellingen waarmee hij langs vele theaters door Nederland en België toerde. In 1985 werd hij genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.

Daarna was hij vast acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, waar hij zich ontwikkelde zich als toneelschrijver en regisseur. Het stuk over kindsoldaten ‘De Meisjes van Aboke’ maakte furore en zijn tekst werd in 2001 genomineerd voor De 1000-Watt-Prijs.

 

De mantel der liefde

Een theatrale voordracht over de mantelzorger van een Alzheimerpatiënt

‘Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’

Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maakt  duidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning.

Bij het nagesprek kan ook een arts of verpleegkundige aanwezig zijn, waardoor De Mantel der Liefde’ ook een helder beeld geeft over het verloop van de ziekte van Alzheimer en de emotionele gevolgen daarvan. Dat geeft veel stof tot napraten voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners.

De Mantel der Liefde’ is met succes opgevoerd in verpleeg- en verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, Alzheimer Cafés en op diverse Hogescholen.

“Het was een prachtige voorstelling en heeft iedereen naar de keel gegrepen. Vooral de realistische, niet verbloemde visie op leven met alzheimer was prachtig en ongetwijfeld een steun voor velen”.

Kim Nees Cultuurbeleidscoordinator gemeente Steenokkerzeel (Be)

 

‘ De voorstelling was een groot succes. Het publiek was geraakt!’ 

Mantelzorg Centrale Almere

Prachtig verhaal, echt heel erg mooi. Ik was onder de indruk van zijn verhaal. Hij bracht het, gezien de zwaarte van het onderwerp, relatief luchtig, maar toch met heel veel gevoel. het raakte mij echt.

 

Zie ook