De nieuwe kleren van de keizer

door: Joris Lehr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 7 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Digitale Film versie, Theater,
Prijzen
Per 1 jan 2023
1 x 45 min: € 550,=
2 x 45 min: € 850,=
3 x 45 min: € 1200,=

Excl € 60,= reiskn
Excl 9% BTW

school max 120 lln

Theater schoolvoorst.
1 x 45 min: € 750,=
(Incl technicus)
2 x 45 min: € 1050,=
3 x 45 min: € 1350,=

Theater Vrije vrst volwassenen
1 x 60 min € 950,=
(Incl technicus)

excl € 120,= reiskn met technicus
excl 9% BTW

In Theaters max 150 lln

 

Joris-Lehr-De-nieuwe-kleren-van-de-keizer-DSCF2044-Foto-C.-Aschkenasy--scaled.jpgDe nieuwe kleren van de keizer

Naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen 

Er was eens een ijdele keizer die zich wel zeven keer per dag verkleedde. Toch gingen zelfs de duurste kleren hem vervelen. Tot er een wever kwam met een heel bijzondere stof. Een stof die zo uniek was dat domme mensen hem niet konden zien.

Dat heb je met dingen van hoog niveau, zei de wever, daar heb je oog voor nodig. De keizer was verrukt en liet een kostuum maken voor de grote parade. Tot zijn grote schrik kon de keizer de kleren niet zien, maar hij zweeg.

Ook de raadsheer zag niets, maar zei dat het prachtig was. De grote dag breekt aan en de keizer paradeert trots door de straten. Wie durft hem de waarheid te vertellen? Joris Lehr vertelt en speelt het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen als een drama vol Shakespeareaanse personages, spanning en humor.  

Eindregie: Friso van Vemde Oudejans (Ashton Brothers)

“Heerlijke humoristische versie van dit sprookje van Andersen!
Joris pakt weer verrassend en origineel uit met alleen een bolhoed en 2 rode handschoenen als attribuut. Wat een waanzinnig goede verteller ”

 

“De kinderen zaten er goed in! Dat is altijd een goed teken. Heel tof hoe hij met alleen een hoedje en een paar handschoenen je zo meekrijgt in elke rol. het verhaal zelf was ook erg mooi eigen gemaakt. Meer dan het verhaal dat we al zo goed kennen.”

 

“Joris is een veelzijdig kunstenaar die met 1 simpel attribuut verschillende personages uitbeeldt. De rode handschoen is meesterlijk gevonden!  Hij gebruikt de ruimte die hij krijgt maar is daarin ook flexibel: zijn voorstellingen kunnen overal.  Net als King Lear vond ik dit een topvoorstelling!”

Joris Lehr  

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!

Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring. 

Zie ook