#HELD(IN)

door: Storytelling\Theater Lab:
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 14 jaar 
Speelduur
60 min
Categorie
Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 60 min € 1100,=
2 x 60 min € 1650,=

Excl € 100,-= reiskn per dag > 150 km € 200,- /dag (3 vertellers en DJ)
Overnachting € 50,- pp/nacht
Excl 9% BTW

Schoolvoorstelling max 100 lln
Theater max 100 kinderen

Storytelling\Theater Lab:

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre. Jaarlijks produceren we verschillende theatervoorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt, maar verder zo divers als theater kan zijn.  

Het Met het Pegasus project wil het Storytelling\Theater Lab terug naar de basis van de vertelkunst: de Griekse mythes en sagen. Geïnspireerd door de bestsellers Mythos en Helden van de Britse auteur Stephen Fry, waarin hij de oude Griekse verhalen op een hedendaagse en toegankelijke manier vertelt, willen we een breed publiek met deze mythes kennis laten maken. 

#HELD(IN) 

Wie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die om het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen? En vrouwen te schaken… Macht en aanzien, dat is waar het om draait. 

Kortom, niets veranderd sinds die tijd.
Of toch wel?
Wij willen wel eens zien wat een stel jonge ‘urban’ vertellers denken over die antieke goden en wat er gebeurt als we hen samen met een DJ met deze beroemde verhalen laten worstelen. Bittere strijden worden uitgevochten, broeierige liefdes bloeien op, hoogmoed wordt bestraft en persoonlijke vetes worden beslecht.
 

#HELD(IN) is een vertelvoorstelling die bol staat van de beats en de energie. De Griekse mythen worden meedogenloos naar het nu gehaald om daarna nooit meer uit het hoofd van de toeschouwer te verdwijnen.


Met nabespreking (45 min – optioneel) en lespakket
Eerste deel staat in het teken van Griekse mythen en storytelling, het tweede deel gaat over helden en het derde deel over het thema gender.
Als de leerlingen bij een van deze drie delen meer ‘aan’ gaat, geven we hier uiteraard ruimte voor door dit onderdeel langer te laten duren.

Spel:
– Ferhat Kaplan
– Nina-Elisa Euson
– Robbie Wallin
Muziek: DJ Tripocules
Regie: Marjolein Frijling 
Dramaturgie: Arjen Barel
www.storytellingtheaterlab.nl

 

Met lespakket (vooraf aan voorstelling) met korte krachtige en toegankelijke anekdotes, quotes uit Griekse mythen; nulmeting Griekse mythen; interview-vragen over het eigen leven en helden van de leerlingen.

 

Vervolg workshops (optioneel/op aanvraag)

Storytelling Centre biedt vier workshops aan:

Jouw HELD(IN) : introductie in storytelling aan de hand van de vraag ‘Wie is jouw held?’.

Jij, HELD(IN): maak je eigen verhaal, met jezelf in de rol van held.

Wij HELDEN en HELDINNEN: verhalen rondom gender.

WelkeHELD(IN)?: kies één van de verhalen over de Griekse helden/goden, lees dit en analyseer dit. Bepaal wat volgens jou de betekenis van dit verhaal is en welke thema’s belangrijk zijn. Zoek vervolgens naar een eigen herinnering waarin diezelfde thema’s naar voren komen.

Prijs workshop € 250,= voor max. 4 uur.

 

Zie ook