#HELD(IN)

door: Storytelling\Theater Lab:
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 14 jaar 
Speelduur
60 min
Categorie
Prijzen

Storytelling\Theater Lab:

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre. Jaarlijks produceren we verschillende theatervoorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt, maar verder zo divers als theater kan zijn.  

Het Met het Pegasus project wil het Storytelling\Theater Lab terug naar de basis van de vertelkunst: de Griekse mythes en sagen. Geïnspireerd door de bestsellers Mythos en Helden van de Britse auteur Stephen Fry, waarin hij de oude Griekse verhalen op een hedendaagse en toegankelijke manier vertelt, willen we een breed publiek met deze mythes kennis laten maken. 

#HELD(IN) 

StorytellingTheater Lab Held(in) foto Diego SanchezWie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die om het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen? En vrouwen te schaken… Macht en aanzien, dat is waar het om draait. 

Kortom, niets verandert sinds die tijd. Of toch wel? Wij willen wel eens zien wat een stel jonge ‘urban’ vertellers denken over die antieke goden en wat er gebeurt als we hen samen met een DJ met deze beroemde verhalen laten worstelen. Bittere strijden worden uitgevochten, broeierige liefdes bloeien op, hoogmoed wordt bestraft en persoonlijke vetes worden beslecht.  

#HELD(IN) is een vertelvoorstelling die bol staat van de beats en de energie. De Griekse mythen worden meedogenloos naar het nu gehaald om daarna nooit meer uit het hoofd van de toeschouwer te verdwijnen. 

Spel: nog niet bekend 

Muziek: DJ Tripocules 

Regie: Marjolein Frijling  

Dramaturgie: Arjen Barel 

https://www.storytellingtheaterlab.nl/ 

 

Zie ook