#HELD(IN)

door: Storytelling\Theater Lab:
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 14 jaar 
Speelduur
60 min
Categorie
MBO, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 60 min € 1100,=
2 x 60 min € 1650,=

seizoen 2023-2024
1 x 60 min € 1210,=
2 x 60 min € 1820,=

Excl € 120,-= reiskn per dag
(3 spelers en DJ)
Excl 9% BTW

Schoolvoorstelling max 100 lln
Theater max 100 lln

#HELD(IN) 

Zeus wordt met onmiddellijke ingang geschrapt uit alle verhalen van de Griekse mythologie. Daarmee lijkt de val van de God van Hemel, Bliksem en Rechtvaardigheid compleet” (De Speld)

Halfgoden die hun kinderen op eten. Titanen die ter wereld komen uit een teelbal. Vrouwen die hun zoon van de berg afgooien, want…te lelijk. Freaky slangen die krioelen uit hoofden. En een oppergod die regelmatig transformeert in een stier om zo jonge meisjes te versieren.

De Griekse mythen. Hoe absurd en onbegrijpelijk ze soms lijken, zo invloedrijk ze nog steeds vandaag de dag zijn. Deze eeuwenoude verhalen zitten vervlochten in onze taal, en hebben de basis gelegd van onze Westerse samenleving en hoe we daarin met elkaar omgaan.

Maar in hoeverre moeten we deze invloed alleen maar de hemel in prijzen en zo’n God als Zeus op een voetstuk plaatsen?

Held(in) is een energieke wervelwind van vette beats, absurde verhalen en bijzondere ontboezemingen. Door het delen van hun favoriete Griekse mythen en persoonlijke verhalen nemen de performers je mee op hun zoektocht naar wat echte helden zijn. In een meeslepende slotfase wordt een rechtszaak aangespannen tegen Zeus. Uiteindelijk bepaalt het publiek wat we met deze Oppergod anno 2022 aan moeten. Behoudt hij zijn heldenstatus of dondert hij van zijn voetstuk af?

 


Met nabespreking (45 min – optioneel) en lespakket
Eerste deel staat in het teken van Griekse mythen en storytelling, het tweede deel gaat over helden en het derde deel over het thema gender.
Als de leerlingen bij een van deze drie delen meer ‘aan’ gaat, geven we hier uiteraard ruimte voor door dit onderdeel langer te laten duren.

‘Ik heb zo erg van Heldin genoten!! Zoveel herkenbaarheid, humor en super meeslepend! Ik zou gewoon nog een keer willen gaan kijken.. en ik hoop m’n vrienden ernaartoe te kunnen meenemen!’ – toeschouwer #HELD(IN)

 

 

Spel:
– Ferhat Kaplan
– Tania Christina
– Robbie Wallin
Muziek: DJ Tripocules
Regie: Marjolein Frijling 
Dramaturgie: Arjen Barel
www.storytellingtheaterlab.nl

 

Met lespakket (vooraf aan voorstelling) met korte krachtige en toegankelijke anekdotes, quotes uit Griekse mythen; nulmeting Griekse mythen; interview-vragen over het eigen leven en helden van de leerlingen.

 

Vervolg workshops (optioneel/op aanvraag)

Storytelling Centre biedt vier workshops aan:

Jouw HELD(IN) : introductie in storytelling aan de hand van de vraag ‘Wie is jouw held?’.

Jij, HELD(IN): maak je eigen verhaal, met jezelf in de rol van held.

Wij HELDEN en HELDINNEN: verhalen rondom gender.

WelkeHELD(IN)?: kies één van de verhalen over de Griekse helden/goden, lees dit en analyseer dit. Bepaal wat volgens jou de betekenis van dit verhaal is en welke thema’s belangrijk zijn. Zoek vervolgens naar een eigen herinnering waarin diezelfde thema’s naar voren komen.

Prijs workshop € 250,= voor max. 4 uur.

Storytelling/Theater Lab:

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre. Jaarlijks produceren we verschillende theatervoorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt, maar verder zo divers als theater kan zijn.  

Het Met het Pegasus project wil het Storytelling\Theater Lab terug naar de basis van de vertelkunst: de Griekse mythes en sagen. Geïnspireerd door de bestsellers Mythos en Helden van de Britse auteur Stephen Fry, waarin hij de oude Griekse verhalen op een hedendaagse en toegankelijke manier vertelt, willen we een breed publiek met deze mythes kennis laten maken. 

Zie ook