De Chinese Nachtegaal

door: Lot Lohr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen

Lot Lohr

Lot Lohr speelt sinds heugenis in Sesamstraat en is al generaties lang voorleeskoningin van Nederland!
Lot speelt haar nieuwste interactieve, muzikale voorstellingen samen met Bert van den Brink en Andrea van Beek.

Naast Sesamstraat werkte ze in verschillende theaterproducties van o.a. Dood Paard en deed veel inspreekwerk. De afgelopen jaren speelde ze samen met haar Sesamstraat collega Renee Menschaar (Pino) muzikale voorstellingen voor scholen, bibliotheken en kleine theaters.

Nadat Lot de rol van “Sanne” speelde in de gelijknamige IKON serie, ging ze naar de Toneelschool Arnhem waar ze in 1989 afstudeerde.

Andrea van Beek studeerde viool aan het Conservatorium Arnhem en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Andrea werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek.

Bert van den Brink studeerde cum laude af als klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en in 2007 ontving hij  de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist en trad op met vele andere topmusici zoals Thomas Oliemans, Wishful Singing, Toots Thielemans, Chet Baker en Jules de Corte.

 

De Chinese Nachtegaal  

Een muzikaal verhaal naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen

Lot Lohr - De Chinese Nachtegaal foto-nolhavens 5369De Keizer van China heeft een heel mooi en groot paleis. Hij heeft een heel grote kast vol met prachtige gewaden. Hij heeft een heleboel hovelingen, tuinmannen en koks én…..hij heeft een Nachtegaal. …
Ooo, wat kan de Nachtegaal mooi zingen!! En toen kreeg de Keizer nóg een Nachtegaal. Geen echte maar een neppe en toen ging die neppe kapot en toen……en toen en toen…

Nee, we gaan niet alles verklappen. Kom snel kijken, dan vertellen we het hele verhaal!

Verteller : Lot Lohr
Zang en spel: Andrea van Beek
Accordeon en spel: Bert van den Brink
of Peter van Os of 
Bart Lelyveld
Foto:  Nol Havens

 

Zie ook