De Chinese Nachtegaal

door: Lot Lohr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
Met 2 muzikanten
1x 45 min = € 850,=
2x 45 min = € 1300,=
3x 45 min = € 1650,=

excl € 120,= reiskn
(3 spelers)
excl 9% BTW

School max 100 lln

Lot Lohr

Lot Lohr speelt sinds heugenis in Sesamstraat en is al generaties lang voorleeskoningin van Nederland!
Lot speelt haar nieuwste interactieve, muzikale voorstellingen samen met Andrea van Beek met Peter van Os of Bart Lelivelt.

 

De Chinese Nachtegaal  

Een muzikaal verhaal naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen

De Keizer van China heeft een heel mooi en groot paleis. Hij heeft een heel grote kast vol met prachtige gewaden. Hij heeft een heleboel hovelingen, tuinmannen en koks én…..hij heeft een Nachtegaal. …
Lot Lohr Chinese Nachtegaal 496_Foto Jelmer de HaasOoo, wat kan de Nachtegaal mooi zingen!! En toen kreeg de Keizer nóg een Nachtegaal. Geen echte maar een neppe en toen ging die neppe kapot en toen……en toen en toen…

Nee, we gaan niet alles verklappen. Kom snel kijken, dan vertellen we het hele verhaal!

 

Met meezinglied voor leerlingen; speel hier de muziek van het meezinglied

Verteller : Lot Lohr
Zang en spel: Andrea van Beek
Accordeon en spel: Peter van Os of Bart Lelivelt
Foto:  omslagfoto Nol Havens; theaterfoto Jelmer de Haas

Lot Lohr

Lot Lohr speelt sinds heugenis in Sesamstraat en is al generaties lang voorleeskoningin van Nederland!
Lot speelt haar nieuwste interactieve, muzikale voorstellingen samen met Andrea van Beek met Peter van Os of Bart Lelivelt.

Naast Sesamstraat werkte ze in verschillende theaterproducties van o.a. Dood Paard en deed veel inspreekwerk. De afgelopen jaren speelde ze samen met haar Sesamstraat collega Renee Menschaar (Pino) muzikale voorstellingen voor scholen, bibliotheken en kleine theaters.

Nadat Lot de rol van “Sanne” speelde in de gelijknamige IKON serie, ging ze naar de Toneelschool Arnhem waar ze in 1989 afstudeerde.

Andrea van Beek studeerde viool aan het Conservatorium Arnhem en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Andrea werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek.

Bart Lelivelt studeerde accordeon bij Miny Dekkers aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij speelt volksmuziek, geïmproviseerde en hedendaagse muziek met het Charivari trio, Baraná, de Kijkshock, zangeres Shura Lipovsky, de Amsterdam Klezmer Band, cellist René Berman, nam deel aan producties van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Asko|Schönberg Ensemble.

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.

Hij speelde bij Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest.

Zie ook