Workshop Beeldend Vertellen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
1 - 2 dagdelen
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
Deelname Workshopavond
open aanmelding
€ 55,=/deelnemer (incl BTW)

Incompany
max 25 deelnemers
€ 460,= / dagdeel,
€ 825,= / hele dag
excl € 50,= reiskn,
excl 21% BTW

25- 50 deelnemers
€ 825,= / dagdeel,
excl € 60,= reiskn,
excl 21% BTW

Workshop Verhalen vertellen

Wat is er mooier dan een leerkracht die verhalen vertelt? Elk kind vindt het heerlijk om ademloos naar een verhaal te luisteren. Vooral als het goed verteld wordt. Nu is de een hier wat beter in dan de ander, maar iedereen kan leren een verhaal vertellen.

Een goed verteld verhaal is als een film in de verbeelding van je publiek.

Een goed verteld verhaal bestaat uit beelden, waardoor de toehoorder het verhaal voor zich ziet, en het gevoel ervaart  om ‘helemaal in het verhaal te zitten’. De verteller schildert de beelden als het ware in de hoofden van de toehoorders. Het verhaal wordt een beleving.

In deze workshop Verhalen vertellen van Ernst Weerstra leer je jouw verhaal authentiek op jouw eigen manier beeldend en speels te vertellen, met gebruik van je gebaren, mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.

Met behulp van speelse werkvormen oefen je vertelvaardigheden die direct toepasbaar zijn bij het vertellen van je verhaal in de praktijk.
Aan de orde komt ook:  je verhaal zo voorbereiden dat je het goed kunt onthouden, de opbouw van een verhaal, de spanningsopbouw van jouw verhaal, het effect van lichaamstaal en de presentatie van een verhaal.

Doelgroep: leerkrachten onderwijs, PABO’s, MBO’s, vertellers, predikanten, rondleiders, managers en CEO’s.

In mijn trainingen en workshops vind ik het mooi om te bereiken dat mensen hun eigen manier vinden om ontspannen, beeldend, helder, doelgericht en met plezier in het openbaar te spreken en vertellen.

 

Ernst Weerstra geeft al vele jaren workshops Verhalen Vertellen en Spreken in het openbaar bij scholen, bedrijven, en instellingen.
Ernst Weerstra-059 Foto La Luz Fotografie (2)Ik faciliteer workshops Verhalen vertellen en Spreken in het openbaar bij Het Verteltheater en ben afstudeer mentor bij de Vertelacademie waar ik ook de dagworkshop Authentiek Vertellen geef. Sinds 2018 was ik partner van Zelfbewust Academy, waarvoor ik de inspiratie workshops “Leven vanuit mijn Verlangens” en “Mijn levensverhaal herschrijven” faciliteerde. Ook ben ik lid van de Coaches circle.

Ik studeerde in 1993 af aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, en werkte 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteerde ik trainingen en coachte ik mensen resultaat gericht in persoonlijk leiderschaps trainingen.

 

 

 

 

Data workshop Verhalen vertellen open inschrijving bij Het Verteltheater in Utrecht

Woensdag 20 maart 2024
Woensdag 5 juni 2024
Dinsdag 23 september 2024

Meld je HIER aan voor een workshop op open inschrijving in Utrecht. Er kan op elk nivo worden deelgenomen, van onervaren, beginnend tot gevorderd.

Kosten € 55,= per deelnemer per avond

Locatie: Zimihc Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties op mijn workshop beeldend vertellen:

Goede opbouw van je ‘programma’, leuk door afwisseling van verschillende werkvormen. Verder creeerde je naar mijn gevoel veiligheid en gaf je ruimte aan ieder om -zij het in een paar uur- tot groei te komen. Kortom: een erg leuke, levendige workshop, genoten! (reactie van een deelnemer)

Het was een fantastische avond. Wat ik meeneem is het belang van contact en verbinding bij het vertellen (reactie van een deelnemer)

Hartelijke, warme man met verstand van zaken als het gaat over beeldend vertellen. Ernst is met al zijn ervaring een vakman ten top en kan zijn kennis op een zeer inspirerende wijze overbrengen. (reactie van een collega trainer)

Ik vond je workshop erg leuk en nuttig. Wat mij opviel was dat er snel een veilige sfeer ontstond. Mijn complimenten!! (reactie van een deelnemer)

Ik vond het heeeel bijzonder. Deze dag was een warm bad, positieve feed back gedurende een zeer overwogen geleidelijke opbouw…. (reactie van een deelnemer)

 Wat ik heel leuk vond is dat niemand in de weerstand schoot, iedereen deed mee en stelde zich ontvankelijk op…de trainer was enthousiast en betrokken. (reactie van een deelnemer)

 Ik heb gister enorm genoten van de workshop. Ik vind de workshop in meedere opzichten een aanrader. (reactie van een deelnemer)

 

Opdrachtgevers Workshop Vertellen

Storytelling Festival Amsterdam (masterclass)
Bibliotheek Westland
Bureau Babel – Den Bosch
Kunstgebouw Rijswijk
Hogeschool INHolland
stichting Meervoud (scholen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis)
SSBA-scholen (Scholen omg Leiden)
Amsterdam International Community School Esprit scholen
St Bavo school
Oosterlee school
Diverse basisscholen 

St Connexus Nijmegen
Radboud Universiteit Nijmegen
Droit Humain (grote groep- 70 pers)
Woningbouwcorporatie Mooiland
Deventer musea
Urker Museum
Bisdom Rotterdam Pastoraal werkers
Cliniclowns Nederland
Libelle Academie
Cultureel Erfgoed Noord Holland
NH Kerk Giessenburg
Project Leven met Water
BFBN- Bond Fabrikanten Betonproducten Nederland

 

 

 

Zie ook