De trein naar Huiverwaard

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
6-9 jaar, 9-12 jaar,
Speelduur
9 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
Corona proof digitale versie

Voor de kinderboekenweek “Gruwelijk eng” maakte Marjo Dames in samenwerking met Smartbreaks en Het Verteltheater twee interactieve griezel verhalen. In het eerste verhaal ”de trein naar Huiverwaard” beleven de leerlingen een verhaal over een klas die op schoolreis gaat met een behekste trein. In het  verhaal komen verschillende passages voor die je leerlingen bewegend kunnen uitbeelden. Wil jij ook gruwelijk griezelen met ”de trein naar Huiverwaard”? Kijk dan op www.smartbreaks.nl.

SmartBreaks wordt ontwikkeld in opdracht van het programma Lekker Fit! van de gemeente Rotterdam. Het programma richt zich op het stimuleren van een gezonde, actieve leefstijl onder de jeugd in Rotterdam. SmartBreaks sluit hierbij aan door het bieden van een laagdrempelige tool, waarmee leerkrachten méér beweging kunnen integreren in het onderwijs.

Tegenwoordig zitten we steeds meer. Kinderen zitten op een schooldag zelfs gemiddeld 7 uur! Al dat dat zitten is helemaal niet zo gezond, zo blijkt uit onderzoek. Het verhoogt de kans op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten, onafhankelijk van fysieke activiteit.  Daarom is het belangrijk om langdurig achtereen zitten te onderbreken met beweegtussendoortjes.

Zie ook