Verhalen voor ouderen

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Ouderen/ senioren
Speelduur
2 x 30 min of 2 x 45 min met pauze
Categorie
Prijzen
prijs in overleg
1 x 30-45 min € 420,=
2 x 30-45 min € 660,=

verzorgingstehuizen
2 x 45 min €420,=
excl € 60,= reiskosten
excl 9% BTW

Verhalen Ouderen

Marjo Dames is verhalenvertelster met boeiende verhalen voor oud en nog ouder. En om de sfeer er helemaal in te krijgen, zingt ze en begeleidt ze zichzelf op de accordeon:  ‘gouwe-ouwe’ nummers uit het ‘Kun je nog zingen, Zing dan mee-repertoire’.
Gezamenlijk luisteren naar een verhaal geeft een sfeer van verbinding, ontspanning, intimiteit en gezelligheid. Universele thema’s die door elk mensenleven heen gespeeld hebben en die we allemaal goed kennen: liefde, jaloezie, elkaar voor de gek houden, betrapt worden of toch net niet. Vanuit de stoel heerlijk ademloos luisteren naar een spannend avontuur.

Ouderen en nog Ouder

Marjo Dames vertelt in Zorgcentra. Dat kan zijn voor groepen ouderen met somatische klachten, maar dat kan ook zijn voor mensen met geheugenproblematiek.  Soms voor een hele zaal vol, soms op kleinere schaal in de beslotenheid van een huiskamer. Ook komt ze met haar vertel- en liedjesprogramma bij Alzheimercafé’s als er een gezellige avond wordt georganiseerd voor ouderen met beginnende dementie samen met hun partners of mantelzorgers.

 

marjo Dames verteltVerhalen

De verhalen zijn eenvoudig en herkenbaar, maar niet kinderachtig. Een greep uit de verhalen: Beginnende verliefdheid, De geit in de kerk, Een steen die soep kan koken,  De muzikant met de bochel,  De pop van tante Jopie, het verhaal van Hansje Brinker, Smokkelverhaal.

Liedjes

Door de afwisseling met liedjes en door het meezingen, blijft het recreatieprogramma levendig en kunnen de ouderen er goed bij blijven.  Liedjes die iedereen mee kan zingen zoals: In een blauw geruite Kiel, Daar was laatst een meisje loos, Sarie Mareis, Mama ‘k wil een man hè, worden doorgaans uit volle borst meegezongen.

 Herkenbare Voorwerpen

Als entourage neemt de vertelster herkenbare voorwerpen mee die de zaal door mogen gaan en die verhalen bij de ouderen zelf oproepen: een porseleinen pop, een vosje, een bruidsjurk een doos sigaren, een springtouw zijn aanleiding om te zingen, een gesprek te beginnen of om een verhaal te starten. Uit divers onderzoek is gebleken dat het herinneren, ook wel reminiscentie genoemd, belangrijk is voor ouderen met beginnende geheugenproblematiek.

Marjo Dames

Vertelt literaire verhalen en volksverhalen voor binnen en buiten. Spannend, romantisch, grappig, volks- of chique. Een verhaal ter ere van uw verjaardag, het zilveren bruiloftsfeest, een familieweekend, pensioenering, Kerstmis of Sinterklaas. Nieuwjaars- of verenigingsrecepties.

Zie ook