Verhalen in Kerst-sfeer en bezinning

door: Mia Verbeelen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volw
Speelduur
15-45 min
Categorie
Prijzen
1 x 30-45 min € 385,-
2 x 30-45 min € 630,-

Excl Reiskosten € 70,=
excl 9% BTW

De Naakte Waarheid

Een oud Joods Sprookje.

De Naakte Waarheid waart verdrietig rond. Niemand wil haar in de ogen kijken. Tot ze kennis maakt met 3 wonderlijke figuren, waaronder ‘Wijsheid’, die haar een levensles leren.

Verhaal uit de Joodse verteltraditie

Tijdsduur: 10-15 min

De Engel

Een jonge man had een droom. Hij ging een winkel binnen. Achter de toonbank zag hij een engel. Nieuwsgierig vroeg hij hem: “Wat verkoopt u, meneer?”
De engel antwoordde vriendelijk: “Alles, wat u maar wilt.”
“Echt alles?”
“Ja, je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er wel.”

Mia Verbeelen - foto Raphael Drent

De jongeman zei: “Dan zou ik graag hebben: “Vrede in Syrie, vrede in de Gazastrook, of nog beter: het einde van de oorlog in de hele wereld, geen kinderarbeid meer, geen terrorisme meer”…
Tijdsduur: 5 min

 

Het Land der Onsterfelijkheid

Een Italiaans Volkssprookje over een jonge man die op zoek gaat naar een land waar niemand dood gaat. Op zijn zoektocht ontmoet hij drie oude mannen die een bijzondere opdracht hebben in het leven. Wanneer hij uiteindelijk zijn doel lijkt te bereiken, krijgt hij heimwee naar zijn dierbaren.
Tijdsduur : 20 min

Mia Verbeelen

Mia vertelt, verzint, verbeeldt…
Met woorden weeft ze werelden vol verwondering en fantasie…
Verhalen om mee te lachen of stil van te worden, bij weg te dromen of tot inzicht te komen. Met een schatkist vol sprookjes en volksverhalen weet ze kinderen te boeien, met mythen, wonderwijze vertellingen en persoonlijke anekdotes bereikt ze de volwassenen. Ze vertelt op scholen, bibliotheken, in theaters en op festivals. Als vertelster is ze in dienst bij Het Sprookjeshuis van de Provincie Antwerpen, en als docent is ze verbonden aan de Nederlandse Vertelacademie. Mia Verbeelen was in 2015 Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen.

 

Zie ook