De Berg

door: Sahand Sahebdivani
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
Met muzikant
1 x 50 min: € 600,=
2 x 50 min: € 850,=
3 x 50 min: € 1150,=

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW)

De Berg

Het mythische verhaal van prins Fereidoen en de Slangenkoning. Een verhaal over onrecht en revolutie uit het Perzische heldenepos de Shahnameh.

Fereidoen is een mythische Perzische held, die voorkomt in de Shahnameh, een heldendicht van de dichter Ferdausi uit de tiende eeuw over Perzische helden uit een ver verleden. Fereidoen regeerde vijfhonderd jaar.
De Shahnameh wordt gerekend tot de grootste literaire werken ter wereld. Als een venster op de wereld bevindt dit epos zich in het gezelschap van Dante’s Goddelijke Komedie en de Mahabharata van India, de stukken van Shakespeare en de heldendichten van Homerus: klassiekers die hele culturen in beeld brengen.

 

Verteller: Sahand Sahebdivani
Muziek Sjahin During (Nederland/Turkije)
of Ali Çağlar Erdoğan (Turkije)

Sahand Sahebdivani

Sahand won de Amsterdam Fringe Gold Award 2017, en was verteller van het jaar 2014.
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij sinds kort met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert.

Zie ook