Pompompomme

door: Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 45-50 min € 660,=
2 x 45-50 min € 1080,=
3 x 45-50 min € 1490,=

excl reiskn vanaf Antwerpen
excl 9% BTW

schoolvoorst max 100 lln
Theatervoorst. max 200 lln

Pompompome

Een verhaal met pit, uit de tijd dat een appel niet zomaar een verzameling pitten was en  een boom niet alleen stam met een wirwar van takken en bladeren. Een verhaal uit de tijd dat een koning nog een gouden kroon had en heksen nog heel lelijk waren.

Theater Hutsepot pom pom pomme foto DSC_0593 fotograaf Katrien Van RumstDe appel was liefde, de appel was vruchtbaarheid. Uit die liefde wordt Ward geboren. En om zijn geboorteboom draait het hele verhaal. Spelen en ravotten en samen met moeder op het bankje luisteren naar spannende verhalen van zijn vader. Maar wat als Ward volwassen wordt? Kan hij speels genoeg blijven of krijgt de verbondenheid met zijn boom, zijn natuur, zijn leven ferme deuken?

 

Een voorstelling die past binnen milieueducatie, en waarbij het publiek zich helemaal verbonden voelt met bomen, met de natuur en met het leven.

Muziek: Peter Verberckmoes

Met lesbrief

Theater Hutsepot

Theater Hutsepot doorkruist reeds meer dan 10 jaar Vlaanderen met zijn eigenzinnig ‘muzikaal verteltheater’.  Winnaar kinderjury 2015 Spekken Kindertheaterfestival Gent.
Tom schildert de verhalen met een ongekend enthousiasme in je hoofd, maar ook de muziek en de zang vormen een wezenlijk onderdeel van de vertelling.

Huiscomponist Peter Verberckmoes bespeelt zowat alle instrumenten, en ziet als geen ander welke instrumenten en welke muzikanten elk verhaal nodig heeft.
Tom Van Mieghem is ook één van de vertellers van het sprookjeshuis in Antwerpen en docent voor de Nederlandse vertelacademie.

Zie ook