De Vreemdeling en de gestolen tijd

door: Mia Verbeelen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
30 min
Categorie
Prijzen
1 x 50 min € 450,-

Excl Reiskosten € 70,=
excl 9% BTW

De Vreemdeling en de gestolen tijd

Een metaforisch verhaal over de ziekte van Alzheimer
Mia Verbeelen IMG_4285 Foto Donald SchalkEen oud dametje treft op een dag een vreemdeling aan in haar huis. Ze schrikt, want ze denkt dat het de dood is. Nadat de man verdwenen is, vindt ze haar sleutels niet meer. Uit angst dat hij terug zal komen verbergt ze alles wat kostbaar is. En hij komt terug. Hij wil steeds meer van haar hebben: haar herinneringen, haar kinderen.

Mia Verbeelen schreef dit ontroerende verhaal over de geestelijke aftakeling, 5 jaar na het overlijden van haar moeder die aan de ziekte van Alzheimer leed.

Volwassenen
Zorgsector
Levensbeschouwing

De man die zichzelf weggaf

Naar een prentenboek van Gordon Sheppard.
Mia Verbeelen 6995 LR 0,5 MB Foto Donald SchalkMeneer Pomeroy is een vreemde oude man. Hij draagt een paarse zonnebril om zijn dromen te kunnen lezen. De mensen kijken hem na wanneer hij een regenboog uit zijn hoed tovert! Wanneer Flora, zijn vrouw, plots overlijdt, is Pomeroy in de war en vertrekt hij uit de stad. In de natuur maakt hij nieuwe vrienden. Op een dag besluit hij alles wat hij heeft weg te geven. Zijn spullen, zijn kleren, zelfs zijn ouwemannenlijf deelt hij uit aan zijn nieuwe vrienden; de bomen, de bloemen, de dieren en …de kinderen.

Mia Verbeelen

Vertelambassadeur 2015
‘Mia is een verhalenverteller waar velen graag naar luisteren – warm, vol humor en met een geheel eigen stijl. Ze wekt  emotie en ontroering bij ieder die haar hoort. Ze is een doorgewinterd vertelster met een mooie présence. Met grote verbeeldingskracht, een fluwelen stem en rijkdom van taal weet zij elk publiek moeiteloos te bespelen.’ (uit het juryrapport Vertelambassadeur 2015)

Zie ook