Verliefd

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 10 jaar/ 12+/ volw
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 45 min € 475,=
2 x 45 min € 750,=
3 x 45 min € 1100,=
excl € 50,= reiskn

excl 9% BTW
max 120 lln
theater max 150- 200 lln

Marjo Dames

Spannend, ontroerend, grappig en educatief.
Marjo Dames vertelt haar verhalen op eigenzinnige, theatrale wijze. Ze kruipt in de huid van de personages en wisselt taal af met spel.

 

Verliefd

Een informatief verhaal passend bij seksuele vorming en lentekriebels.

We stappen binnen in Hotel Boslust, waar de hoteleigenaar, vader Jan op een dag ineens een jurk draagt. Gasten rennen weg en het hotel dreigt failliet te gaan. Dochter Fiona van 15 deelt al haar meningen over lichamen en over wat je wel en niet doet als je verliefd bent. Zoon Jort van 12 is tot over zijn oren verliefd op Gemma, maar hij weet niet hoe hij haar moet benaderen. De vluchtelinge Ragwa van 17 die tijdelijk in het hotel woont, worstelt met haar droom om profvoetballer te worden.
Een verhaal over natte dromen, over zoenen of niet zoenen, over cultuurverschillen, over homo zijn op het voetbalveld, over liefde en respect.

 

Geïnspireerd op jeugdliteratuur van onder andere: Guus Kuijer, Francine Oomen, Sjoerd Kuyper en voorlichtingsboeken van Stichting Rutgers.

 

 

 

 

 

Reacties programmeurs op presentatiedag:

Ik vond het een geweldige verhaal als kapstok om seksualiteit expliciet te bespreken. Knap gedaan door de vertelster. 

Super mooie voorstelling! Hopelijk gaat de bovenbouw deze voorstelling boeken!

Prachtig gespeeld door Marjo Dames. Marjo benoemt de dingen heel expliciet wat regelmatig voor hilariteit zorgt bij het publiek. Ze zet de verschillende personages in haar verhaal heel leuk en met een grote naturel neer. Gedurfde voorstelling maar zalig om naar te kijken. Verveelde geen moment. Topvoorstelling!

 

Zie ook