Liefdesverhalen (korte verhalen)

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen
Speelduur
10-60 min
Categorie
Prijzen
1x 45- 60 min: € 395,=

excl € 60,= reiskosten
excl 9 % BTW

Drama op de sawa

Een verhaal over de relatie man-vrouw. De reiger is verliefd op de empriet (javaanse mus) maar zij vindt dat hij te breed is in de schouders. Dan hakt de reiger resoluut zijn vleugels af. Nog is empriet niet tevreden en vindt de reiger te hoog op zijn poten staan. De reiger kort zijn poten in. Dan vindt de empriet de kronkel in de nek van de reiger te opvallend. Zal de reiger zijn liefde voor de empriet overleven?
Duur: 7 minuten

 

Adrie Gloudemans met ngoni Fotograaf Ilona van der Elst 730 kb

De Koningin Moeder

Over een koningin die in de herfst van haar leven besluit alle wijze mensen uit haar land er op uit te sturen om alle wijsheid uit de hele wereld te verzamelen. Ze wordt overladen met boeken, kleitabletten en papyrusrollen. Maar ze bedenkt een plan om alle wijsheid tot zich te nemen.
Duur: 10 minuten

Badjoe, de tekenaar van Bali


De verteller staat net op het punt om met vakantie te gaan. Naar het eiland Bali aan de andere kant van de wereld. Hij wil het nou wel eens met eigen ogen zien, het land waar zijn vader is geweest en waar zijn eigen Indische prinses vandaan komt. En natuurlijk om te kijken of het echt bestaat: het paleis van de radja van Klungkung. Want als jongen vond hij in de boekenkast een fotoalbum en op zolder een boekje in een vreemde taal. En dan is er nog het verhaal dat de Indische oma van zijn kinderen altijd vertelde: het verhaal van Badjoe de tekenaar.

De radja van Klung Kung is op zoek naar een nieuwe hoftekenaar. Hij vindt een eenvoudige Balinese jongen genaamd Badjoe. Als hij een portret maakt van zijn vrouw, slaagt hij erin niet alleen te schilderen hoe mooi ze is, maar weet ook haar lieflijke karakter vast te leggen. De radja kijkt zijn ogen uit. Hij wil nog meer. Badjoe krijgt de ene opdracht na de andere. De radja kan er niet genoeg van krijgen. Steeds verzint hij nieuwe opdrachten voor Badjoe. Totdat… nou ja, luister zelf maar!
Duur: 20 – 45 minuten

Adrie Gloudemans

Verhalenverteller en muzikant Adrie Gloudemans van Verteltheater Watverteljemenu combineert verhalen en muziek. Met zijn energieke, humoristische, bijna clowneske stijl van vertellen zet hij de boel vaak op zijn kop, en swingt hij de pan uit.

 

Zie ook