Liefde over grenzen heen

door: Eric Borrias
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 16 jaar/ Volwassenen
Speelduur
45 min/ 90- 120 min
Categorie
MBO,
Prijzen
1 x 90-120 min € 700,=

Vanaf 45 minuten
1 x 45 min € 500,=
2 x 45 min € 800,=
3 x 45 min € 1050,=

excl € 60,= reiskn
excl 9% BTW

Een serie korte verhalen rond het thema liefde.

Als er een onderwerp is waar veel verhalen over zijn dan is het wel de liefde. In deze voorstelling een selectie van bijzondere liefdesverhalen.
Eric theater t Web DSCF7685 foto Jaap KooleInhoud en lengte van de voorstelling kan in overleg worden bepaald. Naast Keltische verhalen, zoalsVeldslag der vogels en het humoristische liefdesverhaal van de mol, komen ook verhalen aan bod, waarin liefde zelfs de grenzen van leven en dood overschrijdt. Dansende veer en het deels autobiografische Het penseel van mijn grootvader zijn daar voorbeelden van.
Enkele verhalen die binnen het liefdesthema verteld kunnen worden:

 

De Bellen van Kalinka

Oorspronkelijk Bulgaars verhaal (Nikolaj Chajtov), door de verteller bewerkt en verplaatst naar de Balkan. Een verhaal van hoop op een betere tijd dat door haar thema nog altijd actueel is. Een verhaal van een jonge herder die door het geweld gedwongen wordt met zijn vrouw en zijn net geboren zonen de bergen in te vluchten. Daar sterft de vrouw.

Zij vraagt haar man van haar halssieraden een bel te laten maken voor de schapen, zodat het geklingel ervan hem altijd aan haar zal doen herinneren. Gek van verdriet gaat de man op weg om een smid te vinden die er in zal slagen de bel te maken.Terwijl zijn zonen opgroeien tot volwassen mannen, zwerft de vader rond zonder zijn doel te bereiken. Tot op een dag…
Tijdsduur: ongeveer 20 minuten

Dansende Veer


Dit Indiaans verhaal is vergelijkbaar met het verhaal van Orpheus en Euridice.

Een jonge man rouwt om de dood van zijn jonge bruid. De nacht na haar dood verschijnt ze als geest en vraagt hem niet te treuren. Zij vertelt dat haar reis naar het rijk der geesten bij het ochtengloren zal beginnen.. De liefde van de jongen is zo groot dat hij belooft haar te volgen tot in het dodenrijk. Als snel merkt hij dat hij niet bij machte is haar te volgen; zij reist zonder moe te worden, zonder behoefte aan eten, zonder hindernissen. Uiteindelijk krijgt de jongen hulp van wijze tovenaars die de jonge vrouw terughalen uit het dodenrijk. Zij kan met hem de terugreis naar hun dorp maken en terugkeren in het rijk der levenden, mits de jongen haar de hele reis niet aanraakt. De afloop laat zich raden.
Tijdsduur: ongeveer 30 minuten

Het Berkenbos

(door Abraham Merrit)
In dit verhaal heeft een merkwaardig berkenbos een onweerstaanbare aantrekkingskracht op een man die aan het meer verblijft, waar het berkenbos op een van de oevers staat. Hij meent de taal der bomen te verstaan en voelt een grote dreiging. Een dreiging die komt van de bewoners van een oud vervallen huis dat aan de rand van het bos staat. Al generaties lang woedt er een strijd tussen het oprukkende bos en de bewoners van het huis die met alle middelen proberen het bos te vernietigen.
De toevallige reiziger laat zich meeslepen in een strijd waarin hij een rol speelt die hij nooit had kunnen vermoeden.
Tijdsduur: ongeveer 30 minuten

 

Filmpje van Omroep Gelderland, serie EWVV S2/Afl.10

Eric Borrias  

Verteller van het jaar 2016
Niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd.  “ Een retegoeie verteller!” , zei iemand eens. En zo is het.
Eric Borrias vertelt diverse korte verhalen ook online digitaal via Zoom.

Zie ook