De 6 Typologieën van Eenzaamheid

door: Kees van Loenen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen
Speelduur
45 min
Categorie
MBO, Theater,
Prijzen
€ 750,=
excl € 60,= reiskn
excl 9% BTW

De 6 Typologieën van Eenzaamheid

Eenzaamheid kent vele vormen, die lang niet allemaal even duidelijk te herkennen zijn.
De voorstelling ‘De 6 Typologieën van Eenzaamheid’ is tot stand gekomen naar aanleiding van het boek ‘Interventieprofielen voor de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen’ van Anja Machielse, Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid.

In het boek introduceert zij een typologie van interventieprofielen. De typologie is een hulpmiddel om geschikte interventies te vinden voor ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn.  Om de verschillende typologieën voelbaar en levendig te maken heeft zij Kees van Loenen gevraagd om zes ervan te portretteren. Dat levert een inkijkje op in de verschillende manieren waarop we met eenzaamheid omgaan. Deze voorstelling is een bijzondere mix van theoretische onderbouwingen en theater, met ruimte voor een gesprek na afloop en het delen van ervaringen.

Schrijver: Kees van Loenen
Regie: Kees van Loenen en Luca van Loenen
Extra: Anja Machielse kan als gespreksleider meekomen

Kees van Loenen

Is auteur en acteur, en schrijft theatrale teksten die hij zelf voordraagt en speelt.
“Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen.” Daarna nodigt Kees het publiek uit om het gesprek aan te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang. “Praten over wat je raakt of over wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar. En precies dat wil ik bereiken.”

 

 

 

 

Zie ook