Macbeth

door: Joris Lehr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
9+/ 12 +/ volwassenen
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
Per 1 jan 2023
1 x 45 min: € 550,=
2 x 45 min: € 850,=
3 x 45 min: € 1200,=

Excl € 60,= reiskn
> 300 km € 120,-
Verblijfskn € 50,-pp/ nacht
Excl 9% BTW

school max 120 lln

Theater schoolvoorst.
1 x 45 min: € 750,=
(Incl technicus)
2 x 45 min: € 1050,=
3 x 45 min: € 1350,=

Theater Vrije vrst volwassenen
1 x 60 min € 950,=
(Incl technicus)

excl € 60,= reiskn
excl € 60,= reiskn technicus
excl 9% BTW

In Theaters max 150 lln

 

Joris Lehr 

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!

Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

 

Macbeth 

Vrij naar William Shakespeare

De Schotse generaal Macbeth krijgt na het winnen van een belangrijke veldslag van drie vreemde zusters een voorspelling te horen: “de Schotse koning zal hem belonen met een adellijke titel.”

Als die voorspelling kort daarop uitkomt, ontstaat bij Macbeth grote verwarring door een tweede voorspelling die de vrouwen deden: “Macbeth zelf zal koning van Schotland worden.”

Macbeth komt voor een moeilijke keuze te staan: zal hij afwachten tot het lot hem kroont of zelf de macht grijpen door de zittende koning uit de weg te ruimen?

Aangezet door zijn vrouw en een brandende ambitie neemt hij bezit van de troon. Maar de droom van het koningschap blijkt een nachtmerrie.  Overmand door angst voor ontmaskering en schuldgevoel, ontpopt hij zich tot een ware tiran.  Wanhopig probeert Macbeth om nog meer duistere voorspellingen die hem zijn gedaan te ontlopen.

Is er nog een weg terug?
Is het te laat om nog te kiezen voor het goede?

“Joris verstaat de kunst om complexe verhalen op een eenvoudige en leuke manier te vertellen. Hij is een geweldige ambassadeur van Shakespeare lijkt me! heel leuk hoe hij de verschillende typetjes een stem geeft.”

Bewerking: Joris Lehr en Greg Lawson
Spel: Joris Lehr
Leeftijd 3 versies: 9-12 jaar /12-16 jaar / Volwassenen

Zie ook