Het huis aan de overkant

door: John de Winter
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
7- 12 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
Prijzenper 1 januari 2024
1x 45 min: € 575,=
2x 45 min: € 900,=
3x 45 min € 1.250,=

excl € 60,= reiskosten
excl 9% BTW

School max 100 lln

Het Huis aan de Overkant 

 

Thomas baalt. Hij is verhuisd naar een nieuwe stad. Hij mist zijn vrienden. Alles is daar anders.

Huis aan de Overkant John de Winter 233_Foto Jelmer de Haas_WEBAan de overkant staat een vreemd huis. De mensen in de straat zeggen dat het er spookt. In het huis woont een man die op een oude tovenaar lijkt, met ontploft haar en een kromme neus. Buurvrouw Tinie zegt dat hij zijn vrouw heeft opgegeten. Thomas wil weten wat het echte verhaal is. Met zijn vriendin Loena gaat hij op onderzoek uit en samen ontdekken ze het verrassende geheim van Het Huis aan de Overkant. Dingen zijn niet altijd zoals ze lijken…

Een vertelvoorstelling over aannames en nepnieuws, geïnspireerd op de animatiefilm Monsterhouse van Steven Spielberg.

Met lesbrief

“Spannend!! Goed verteld”.

 

In Het Huis aan de Overkant weet theatermaker John de Winter met amper een aantal attributen en een paar poppen een spannend en boeiend verhaal te vertellen.
Als er één gave is die De Winter bezit, dan is het wel die van begeesterend kunnen vertellen en moeiteloos verschillende typetjes kunnen spelen door een andere lichaamshouding aan te nemen of de stem te vervormen.

Na een goeie tien minuten zitten de kinderen al letterlijk op het puntje van hun stoel…

Nieuwsblad Gent (B) –   Spekken Festival Gent

John de Winter

Als John speelt, laat dat je niet koud.

John de Winter maakt buitengewoon boeiend & beeldend jeugdtheater. Vaak kiest hij voor een bestaand verhaal als vertrekpunt. Zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties zorgt voor onvergetelijke typetjes. En altijd is daar de ontroering. Als John speelt, laat dat je niet koud. Hij maakt je aan het lachen, hij laat je griezelen en kan de weemoed door je heen laten gaan. Dat maakt hem tot een van Nederlands meest interessante theatermakers.

Naast theatermaker is John stemacteur en bespeelde hij diverse poppen in Nederlandse televisieprogramma’s; vijftien jaar lang was hij de stem van Knorretje, de beste vriend van Winnie de Poeh. Ook is hij één van de poppenspelers van de befaamde poppenkast in het centrum van Rotterdam.

Zie ook