Het licht van de kerstnacht

door: Mia Verbeelen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
familie vanaf 6 jr/ vanaf 4 jr
Speelduur
vanaf 15 min - 45 min
Categorie
Prijzen
1 x 30-45 min € 385,-
Met muzikant 1x 30-45 min € 630,-
2 x 30-45 min € 630,-
3 x 30-45 min € 875,-

Excl Reiskosten € 60,= / dag
excl 9% BTW

Kerstverhalen

Via herinneringen aan de kerst tijd tijdens haar eigen kinderjaren in Antwerpen, neemt vertelster Mia Verbeelen je mee naar de lichtjes van de kerstboom, de beeldjes van de kerststal en de verhalen aan de kersttafel.


De Vrouw van de Herbergier

Het traditionele kerstverhaal, verteld vanuit het perspectief van de vrouw van de herbergier. Het is druk in ‘Herberg de Zoete inval’ in Bethlehem, ten tijde van de grote volkstelling. De vrouw van de herbergier heeft haar handen vol in de keuken en loopt de benen onder haar lijf vandaan om iedereen een slaapplaats geven.

Wanneer haar man, de norse herbergier, een jong stel de deur wijst, zoekt de herbergierster tussen alle drukte door naar een oplossing. Zonder dat haar man iets in de gaten heeft, geeft ze hen een onderkomen in de stal achter het huis. Maar ’s nachts kan ze niet in slaap komen. Haar gedachten zijn steeds bij de hoogzwangere vrouw. Ze besluit om op te staan. Door de luiken heen ziet ze plots een helder licht schijnen. Die nacht is ze getuige van een bijzondere gebeurtenis.
Duur: 20 min.

Het Meisje met de Zwavelstokjes

Het klassieke en ontroerende sprookje van H.C. Andersen, als kerstverhaal. Lievelingssprookje van velen! Op de laatste dag van het jaar doolt een schaars gekleed meisje door de straten om zwavelstokjes te verkopen. Maar de mensen hebben haast. Iedereen wil naar de warme gezelligheid van z’n huis, waar het feestmaal wacht. Om zich te warmen steekt het meisje een paar zwavelstokjes aan. In de warme gloed van het vuur ziet ze haar verlangen naar warmte, samen zijn, licht en liefde als in een wensdroom verschijnen. Maar de vlammetjes van de zwavelstokjes doven…
Duur: 15 min.

Middenin de Winternacht

van Anne Takens Een paar weken voor kerstmis wordt een arme muzikant bij een verdrietige koning ontboden. Met zijn harpspel moet hij de koning opvrolijken. Aan zijn vrouw en kind heeft hij beloofd om op kerstdag weer thuis te zijn. Maar de koning belooft hem gouden bergen als hij blijft. De man staat voor een moeilijke keuze: rijkdom of geluk.
Duur: 15 min (kan ook vanaf 4 jaar)

 

De Kerstnar

Bewerking van een verhaal van Max Bolliger
Een kleine nar gaat op zoek naar een nieuwe koning, om hem te dienen. De heldere koningsster wijst hem de weg. Omdat hij niet met lege handen wil aankomen, neemt hij als geschenk alles mee wat hij bezit: z’n narrenmuts, zijn klinkende bellen en een roos. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen die hij met zijn verhalen en grappen wat kan opvrolijken. Maar dan blijft de ster stilstaan boven een arme stal. Zal hij de nieuwe koning vinden?
Duur: 15 min (kan ook vanaf 4 jaar)

Deze kerstverhalen van vertelster Mia Verbeelen kunnen aangevuld worden met live muziek

De Vrouw van de Herbergier

Het traditionele kerstverhaal, verteld vanuit het perspectief van de vrouw van de herbergier.

Mia Verbeelen

Is al meer dan 20 jaar actief in de Nederlands/Vlaamse vertelwereld. Mia Verbeelen haar repertoire bevat kerstverhalen, sprookjes, volksverhalen, mythes, scheppingsverhalen naast eigen werk. Ze vertelt op scholen, bibliotheken, in theaters en op festivals. Als vertelster is ze in dienst bij Het Sprookjeshuis van de Provincie Antwerpen, en als docent is ze verbonden aan de Nederlandse Vertelacademie.

 

‘Mia is een verhalenverteller waar velen graag naar luisteren – warm, vol humor en met een geheel eigen stijl. Ze wekt  emotie en ontroering bij ieder die haar hoort. Ze is een doorgewinterd vertelster met een mooie présence, en weet elk publiek moeiteloos te bespelen.’ (uit het juryrapport Vertelambassadeur 2015)

Zie ook