Milarepa

door: Eric Borrias
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen
Speelduur
80 - 90 min
Categorie
Theater,
Prijzen
80 -90 min € 650,-
Excl € 60,= reiskosten
excl 9% BTW

Milarepa

Vrij naar Helmert Woudenberg

Theatermaker en acteur Helmert Woudenberg schreef en speelde in de jaren ‘90 drie solovoorstellingen gebaseerd op het leven van de Tibetaanse Milarepa. Deze historische figuur leefde in de 11e eeuw en zijn weg naar verlichting is nog altijd een bron van inspiratie..
In samenspraak met Helmert Woudenberg maakt Eric Borrias nu zijn eigen versie en voegt de 3 solo’s samen tot éen voorstelling.

De vernederingen die Milarepa in zijn jeugd ondergaat, drijven hem tot wraak. Een gruwelijke wraak, met onschuldige slachtoffers, dood en verderf. Maar de wraak brengt geen rust. Integendeel.
Maar als wraak de weg niet is, wat dan wel?

Eric Borrias volgt het pad van Milarepa, van wraak naar verlichting. Van geboorte naar dood en wedergeboorte.

Oorspronkelijke teksten: Hemert Woudenberg
Bewerking en spel: Eric Borrias
Speelduur: 120 minuten

Eric Borrias

Al bijna 30 jaar een rete-goeie verteller

Een ambachtsman die al bijna 30 jaar de fantasie van zijn publiek aan het werk zet. Van schijnbaar eenvoudige sprookjes tot indrukwekkende oorlogsverhalen, van bekende (kinder)boeken tot verhalen op maat. Zijn “gereedschapkist” is rijk gevuld.  Niet voor niets heeft deze Vertelambassadeur, naast 18 grotere voorstellingen, een breed scala aan korte verhalen. Van kerst tot horror, van humor tot ernst. Gekozen tot Vertelambassadeur 2016

Zie ook