Workshop Authentiek vertellen

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
10-17 uur
Categorie
Prijzen
Lesgeld: € 135, - (incl. 21% btw)

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.
Dat vraagt om kwetsbaar durven zijn en dat is best spannend maar ook krachtig en verbindend. In deze workshop word je je bewust van jouw natuurlijke kracht bij het vertellen, terwijl je dicht bij jezelf blijft.

Ernst Weerstra-026 HR Foto La Luz FotografieAls verteller ben je vertolker van een verhaal en geef je het verhaal opnieuw vorm en betekenis vanuit jouw eigen visie en met jouw beelden erbij. Wat wil jij met dit verhaal zeggen, hoe ben jij er zelf mee verbonden en wat wil jij hiermee aan levensvisie delen met jouw publiek?

Je werkt o.a. vanuit je eigen persoonlijke verhaal en met een favoriet verhaal van jou. Welke betekenis heeft dit verhaal voor jou, wat heb jij bij dit verhaal gevoeld, ontdekt of geleerd?

 

Doelgroep: vertellers met ervaring, vertelkringen, theater opleidingen, vertelopleidingen
Tijdsduur: dagworkshop

Meld je HIER aan : zaterdag 10 juni 2023 van 10.00-17.00 uur bij Vertelacademie in Utrecht.
Volgende workshop is in voorjaar 2025

Ik faciliteer al meer dan 15 jaar workshops Verhalen vertellen en Spreken in het openbaar bij Het Verteltheater.
Ik ben afstudeer mentor bij de Vertelacademie waar ik ook de cursus “Opbouw van een vertelprogramma” en de dag workshop “Authentiek Vertellen” geef.

Afgestudeerd aan de HKU faculteit Theater & Drama in Utrecht, werkte ik 10 jaar als docent in het onderwijs. Sinds 2009 assisteer ik trainingen en coacht hij mensen in persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 2018 was ik partner in Zelfbewust Academy, waarvoor ik de Inspiratie workshops Leven vanuit mijn verlangen, en Je levensverhaal herschrijven faciliteerde.

 

 

“Vandaag een prachtige workshop “Authentiek Vertellen” gedaan onder leiding van Ernst Weerstra. Ook nu weer een aanrader, mede dankzij de overige cursisten.

Een dag waarop technieken en “trucs” onderschikt waren aan de verbinding die de verteller zelf voelt met het te vertellen verhaal. Veel emotie dus, indrukwekkend en dubbel en dwars waard.” 

Marko Henkels – Cursist Vertelacademie


Ik ben je fan Ernst! wat een open en bijzondere workshop ‘authentiek vertellen’ met een fijne groep bijzondere mensen!
Carla Bos –  Cursist Vertelacademie

De workshop Authentiek vertellen heeft me nog dagenlang bezig gehouden. En dat is een goed teken! Er is iets nieuws in beweging gekomen in mij…

Alie – Cursist Vertelacademie

Waarmee voel ik mij als verteller verbonden, hoe sla ik  niet alleen de verbinding tussen mijzelf en mijn publiek, maar ook de verbinding tussen mijzelf en het verhaal? Dát is waar authentiek vertellen voor mij over gaat: vertellen vanuit echte verbondenheid. De verbinding tussen mijn Vertel-Hoofd (wat ga ik vertellen en welke technieken, metaforen, woorden gebruik ik daarvoor?) en mijn Vertel-Hart (en wat doet dat met mij, hoe voelt dat in mij?)                                                                          

Al deze zaken kwamen langs in de dagcursus ‘Authentiek vertellen’. Daarmee kwam de cursus op een exact goed moment voor mij en waar ik nu sta als verteller.

Annelieke Dortant – docente levensbeschouwing


Een workshop die je bijblijft! Ernst Weerstra weet in korte tijd een sfeer te creëren die veilig en warm is, waardoor ik makkelijker een beeld van mijzelf durfde te schetsen in een persoonlijk verhaal. Ik heb ook genoten van de prachtige persoonlijke verhalen van mijn medecursisten.

Marjan Scheuring

 

 

Zie ook