Othello

door: Joris Lehr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
8 - 16/ volw
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
Per 1 jan 2023
1 x 45 min: € 550,=
2 x 45 min: € 850,=
3 x 45 min: € 1200,=

Excl € 60,= reiskn
> 300 km € 120,-
Verblijfskn € 50,-pp/ nacht
Excl 9% BTW

school max 120 lln

Theater schoolvoorst.
1 x 45 min: € 750,=
(Incl technicus)
2 x 45 min: € 1050,=
3 x 45 min: € 1350,=

Theater Vrije vrst volwassenen
1 x 60 min € 950,=
(Incl technicus)

excl € 60,= reiskn
excl € 60,= reiskn technicus
excl 9% BTW

In Theaters max 150 lln

Othello

Al 100 voorstellingen gespeeld!
Het beroemde verhaal van William Shakespeare over onschuld, intriges en jaloezie.

Joris Lehr Othello Joris Lehr gaat de grote uitdaging aan om de tragische neergang van Othello, de geraffineerde intriges van Jago en de verscheurende verbijstering van Desdemona  te laten zien door de ogen van één personage; Cassio de luitenant van Othello.

In de voortreffelijke regie van George Isherwood weet hij het verhaal te vertellen met alleen een strijkplank wat wasknijpers en veel prachtige Ray Charles muziek.

De populaire generaal Othello is getrouwd met Desdemona, de liefde van zijn leven, en op het toppunt van zijn roem. En toch, als zijn veronderstelde vriend Jago twijfel weet te zaaien over de trouw van zijn bruid wordt hij geleidelijk aan gek van wantrouwen. In deze indrukwekkende tragedie over onschuld en vertrouwen worden alle personages meegetrokken in een monsterlijk web van intriges en jaloezie.

Bewerking en regie: George Isherwood
Spel: Joris Lehr
Met lesbrief

“Hier speelt één man, Joris Lehr, wel zeven verschillende figuren uit Shakespeares tragedie met een strijkplank, strijkijzer, knijpers en een rode sjaal en wat wit wasgoed. Prachtig is de scene waarin het stoomstrijkijzer als Venitiaans oorlogsschip de oorlog wint tegen de Turken in de vorm van een leger wasknijpers. De rode sjaal als tulband van de Turk wordt een rode zee van bloed vol dode drenkelingen. Met een bril, een tulband, een schort, een snor van twee wasknijpers of een baard van een heel rijtje wasknijpers, zie je steeds weer een ander personage. Het zou slapstick kunnen zijn, maar je ziet meer bewondering dan lach op de gezichten van de toeschouwers.”
(De Stentor – oktober 2014)


“Verhalenverteller Joris Lehr bracht met een strijkplank en wasknijpers ons, maar vooral ook de kinderen van de bovenbouw van het primair onderwijs, naar de kern van het drama dat Shakespeare schreef rond 1600. Het is aangrijpend en ingrijpend, bleek uit de opmerkingen van de leerlingen van groep 8, die na de voorstelling druk met elkaar in gesprek waren. Zo het publiek weten te pakken, een betere graadmeter is er niet.”

(Docent van groep 8)

 

“Joris is een goede speler en verteller. Hij transformeert gemakkelijk, heeft mimische kwaliteiten en speelt met plezier met de rekwisieten en het decor. Hij maakt gemakkelijk en goed contact met publiek en heeft duidelijk plezier in de voorstelling Een goed verhaal in mooie setting, consequent en met plezier gebracht in een zekere vorm”

Recensie en beoordeling Cultuurindeklas PleinC ***  

Joris Lehr

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!
Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur.

 

 

 

Zie ook