Hosseini

door: Renee Coralie van Beek
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 16 jaar/ volwassenen
Speelduur
55 min
Categorie
MBO, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
School: 1 x 55 min € 750,-
Met muzikant

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

School: max. 100 lln

Theater vrije voorst
1x 55 min € 1050,-
met muzikant
incl Decor & techniek
excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

Theater: max. 250 lln
Vanaf 15-16 jaar/ volw

Hosseini

Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

 

Het verhaal is persoonlijk, actueel en bevat een mooi consistent vertelperspectief. Maar werkt dit aangrijpende verhaal ook binnen de context van een theatervoorstelling? Het antwoord op die vraag is simpel: ja, zonder meer. Dat Renée van Beek persoonlijke ervaringen tot een volwaardige voorstelling heeft weten te abstraheren, mag een opmerkelijke prestatie genoemd worden.
–  Leidsch Dagblad- jan 2019

 

Niet alleen geeft ze in grote artistieke en theatrale overtuigingskracht uiting aan haar verhaal, ze heeft duidelijk ook een missie: ze wil het asielbeleid, de willekeur en zelfs de onmenselijkheid ervan zichtbaar maken.´— Theaterkrant, Kester Freriks, Keuze van de criticus – jan 2019

 

Leeftijd: vanaf 15-16 jaar
speelduur 55 min.
Spel en concept: Renée Coralie van Beek
Regie:  Audrey Bolder
Tekst: Renée Coralie van Beek & Annelies van Wijk
Muziek:  Mathijs de Valk

Renee Coralie van Beek

Tussen de mensen, dat is waar Renee het liefste speelt. Met haar ontroerende en kwetsbare verhalen weet ze iedereen in het hart te raken. Haar autobiografische portretten tonen de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Zie ook