Grensvolk, de Turkije-deal, waar ligt mijn grens? 

door: Renee Coralie van Beek
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 14 jaar/ volwassenen
Speelduur
30 min
Categorie
MBO, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 30 min € 600,-
2 x 30 min € 800,-

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

School: max. 100 lln

Grensvolk, de Turkije-deal,

waar ligt mijn grens? 

Stel je bent niet wit.

Stel je moet je land ontvluchten.

Stel je besluit naar Europa te vluchten.

Waar kom je dan terecht? Welke landsgrenzen, systeemgrenzen en persoonlijke grenzen kom je tijdens je vlucht tegen? Met de zogenaamde Turkije-deal wordt de grens met Europa beschermd tegen vluchtelingen van buitenaf, maar wat betekent die deal op menselijk niveau? Wat betekent het voor mijn Afghaanse vriend Ayoub, die erachter komt dat familie vastzit in kamp Moria op Lesbos. Wat doe ik als hij besluit om ze naar Nederland te smokkelen?

Grensvolk De Turkije-deal, waar ligt mijn grens? is een voorstelling die het Europese vluchtelingenbeleid onder de loep neemt, door het te vangen in een persoonlijk, indrukwekkend en ontroerend verhaal.

Eerder maakte Renée de autobiografische voorstelling Hosseini. Een aangrijpend verhaal over wat te doen als je (Afghaanse, gevluchte) geliefde uitgeprocedeerd raakt, je samen een kind verwacht en alle wegen naar een toekomst in Nederland doodlopen. Recensie Hosseini in Theaterkrant 

 

“Renee weet met haar indrukwekkende monoloog verhalen die je kent uit de krant en van het journaal een echt gezicht te geven. Een prachtig en indringend verhaal, het publiek kan niet meer wegkijken van de schrijnende vluchtelingenthematiek, omdat ze ons meeneemt aan haar keukentafel. Door ons op een eerlijke manier deelgenoot te maken van haar twijfel om zich er actief mee bezig te houden, maakt dat we allemaal de zaal uitlopen met de behoefte om iets te doen.” –
Victorine Plante | Voorzitter Café Theater Festival & Artistiek leider Theatergroep Aluin

 

Leeftijd: vanaf 14 jaar
speelduur 30 min.
Concept, tekst en spel:  Renée Coralie van Beek
Regie: Paul Feld
Muziek: Mathijs de Valk
Stichting Nieuwe Makers:    Jonnie Paling, Roos Rietveld

Renee Coralie van Beek

Tussen de mensen, dat is waar Renee het liefste speelt. Met haar ontroerende en kwetsbare verhalen weet ze iedereen in het hart te raken. Haar autobiografische portretten tonen de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Zie ook