Korte verhalen van Mia Verbeelen

door: Mia Verbeelen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar, volwassenen
Speelduur
20- 45 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 30-45 min € 325,-
2 x 30-45 min € 570
max. 120 leerlingen
Locatie: speellokaal of multifunctionele ruimte

Mia Verbeelen

Verteller van het jaar 2015 voor Nederland en Vlaanderen, is al meer dan
20 jaar actief in de Nederlands/Vlaamse vertelwereld.
Haar repertoire bevat sprookjes, volksverhalen, mythes, scheppingsverhalen naast eigen werk. Mia Verbeelen weet jong en oud te boeien met korte verhalen.


Het Raadsel van de koning


De koning is radeloos: hij is dol op raadsels, maar wanhopig wanneer hij ze niet op kan lossen. Hij schakelt zijn adviseurs in: een hofnar, een geleerde en …een verhalenverteller. Wie brengt hem de bevrijdende oplossing? (15 min)

De Naakte Waarheid

(een Joods sprookje)
De Naakte Waarheid slingert de waarheid onomwonden in ieders gezicht. Door een wonderlijke ontmoeting met Het Sprookje, de Wijsheid en de Mythe komt ze tot het besef dat het ook anders kan. (15 min)

 

Het Witte Ratje

(een Frans Sprookje)
Mia Verbeelen IMG_4285 Foto Donald SchalkEen klein wit ratje wordt betoverd tot prinses. Als ze groot genoeg is om te trouwen, kiest ze voor de allersterkste en allerknapste man van het hele koninkrijk. Haar vader, de koning, denkt na wie dat dan wel kan zijn en komt met een voorstel. Trouw maar met de zon, zegt hij. Maar het prinsesje is niet tevreden. Zij wil meer!  Een kettingverhaal waarin blijkt dat je wel iemands uiterlijk, maar niet z’n innerlijk kan veranderen.  (20 min)

De verleidelijke stem

(een Braziliaans verhaal)
Een vrouw raakt in de ban van een man, van wie ze alleen de stem kent. Een diepe, opwindende stem die haar fantasie op hol brengt. Maar haar hondje reageert daar anders op.
Publiek: familieprogramma

 

Het Land der Onsterfelijkheid 

Een Italiaans Volkssprookje over een jonge man die op zoek gaat naar een land waar niemand dood gaat. Op zijn zoektocht ontmoet hij drie oude mannen die een bijzondere opdracht hebben in het leven. Wanneer hij uiteindelijk zijn doel lijkt te bereiken, krijgt hij heimwee naar zijn dierbaren. (20 min)

 

De slimme boerenmeid

Vlaams sprookje over een arme en een rijke boer, die dankzij het verstand van een slimme boerendochter hun strijd om een stuk land kunnen beslechten. Een sprookje vol raadsels, grappige voorvallen en een koninklijk huwelijk.

 

Liefde

De eerste stap

een scheppingsverhaal over het ontstaan van de aantrekkingskracht tussen man en vrouw.

Baucis en Philemon

Griekse mythe over gastvrijheid en liefde dat zich afspeelt bij een ouder koppel.
Een verhaal uit de Metamorfosen

Zie ook