Korte verhalen van Mia Verbeelen

door: Mia Verbeelen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar, volwassenen
Speelduur
20- 45 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 30-45 min € 360,-
2 x 30-45 min € 620,-

Reiskosten €60,=
excl 9% BTW
max. 120 personen

Het Raadsel van de koning


De koning is radeloos: hij is dol op raadsels, maar wanhopig wanneer hij ze niet op kan lossen. Hij schakelt zijn adviseurs in: een hofnar, een geleerde en …een verhalenverteller. Wie brengt hem de bevrijdende oplossing? (15 min)

De Naakte Waarheid

(een Joods sprookje)
De Naakte Waarheid slingert de waarheid onomwonden in ieders gezicht. Door een wonderlijke ontmoeting met Het Sprookje, de Wijsheid en de Mythe komt ze tot het besef dat het ook anders kan. (15 min)

 

Het Witte Ratje

(een Frans Sprookje)
Mia Verbeelen IMG_4285 Foto Donald SchalkEen klein wit ratje wordt betoverd tot prinses. Als ze groot genoeg is om te trouwen, kiest ze voor de allersterkste en allerknapste man van het hele koninkrijk. Haar vader, de koning, denkt na wie dat dan wel kan zijn en komt met een voorstel. Trouw maar met de zon, zegt hij. Maar het prinsesje is niet tevreden. Zij wil meer!  Een kettingverhaal waarin blijkt dat je wel iemands uiterlijk, maar niet z’n innerlijk kan veranderen.  (20 min)

De verleidelijke stem

(een Braziliaans verhaal)
Een vrouw raakt in de ban van een man, van wie ze alleen de stem kent. Een diepe, opwindende stem die haar fantasie op hol brengt. Maar haar hondje reageert daar anders op.
Publiek: familieprogramma

 

Het Land der Onsterfelijkheid 

Een Italiaans Volkssprookje over een jonge man die op zoek gaat naar een land waar niemand dood gaat. Op zijn zoektocht ontmoet hij drie oude mannen die een bijzondere opdracht hebben in het leven. Wanneer hij uiteindelijk zijn doel lijkt te bereiken, krijgt hij heimwee naar zijn dierbaren. (20 min)

 

De slimme boerenmeid

Vlaams sprookje over een arme en een rijke boer, die dankzij het verstand van een slimme boerendochter hun strijd om een stuk land kunnen beslechten. Een sprookje vol raadsels, grappige voorvallen en een koninklijk huwelijk.

 

Liefde

“De eerste stap” is een scheppingsverhaal over het ontstaan van de aantrekkingskracht tussen man en vrouw.

“Baucis en Philemon” Griekse mythe over gastvrijheid en liefde dat zich afspeelt bij een ouder koppel.
Een verhaal uit de Metamorfosen.

De schat onder de brug

Een eenvoudige kleermaker droomt 3 keer dezelfde droom. Die vertelt hem dat er ergens in de grote stad een schat begraven ligt onder een brug. Hij besluit zijn droom te volgen en vertrekt

Stenensoep

Een zwerver komt aan in een klein dorpje. Deuren van huizen blijven dicht! Maar dan doet hij iets verrassend: Hij maakt een vuurtje op het plein, hangt er een pot boven en legt er een grote steen in. Een soepsteen! Een voor een gaan de deuren van de huizen open en wordt er een smakelijk soepje gekookt!

 

Het Raadsel van de koning

Een koning is dol op raadsels! Op een dag krijgt hij een raadselachtige doos met 3 gelijkende poppen erin. Kan hij het raadsel alleen oplossen of schakelt hij hulp in van zijn ministers?

 

De man die zichzelf weggaf

Meneer Pomeroy is een eigenaardige oude man. Wanneer zijn vrouw plots overlijdt, is Pomeroy in de war en vertrekt hij uit de stad. Te midden van de natuur besluit hij alles wat hij heeft weg te geven. Zijn spullen, zijn kleren, zelfs zijn ouwemannenlijf.
Gebaseerd op prentenboek van Engelse schrijver Gordon Sheppard.

 

Mia Verbeelen

Mia vertelt, verzint, verbeeldt…
Met woorden weeft ze werelden vol verwondering en fantasie…
Verhalen om mee te lachen of stil van te worden, bij weg te dromen of tot inzicht te komen.

Met een schatkist vol sprookjes en volksverhalen weet ze kinderen te boeien, met mythen, wonderwijze vertellingen en persoonlijke anekdotes bereikt ze de volwassenen. Ze vertelt op scholen, bibliotheken, in theaters en op festivals. Mia Verbeelen was in 2015 Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen.

 

Zie ook