Anna is er nog

door: Bert Vos en The Klezmer Society
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 9 jaar
Speelduur
60 min (inclusief talkshow)
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 50 min € 800,=
2 x 50 min € 950,=
inclusief lesmateriaal en CD

excl € 120,= reiskn (3 pers)
excl 9% BTW
schoolvoorst. max 80-100 lln

Anna is er nog

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ida Vos

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik er nog geweest zou zijn…
Maar ik ben er toch en daarom vertel ik jullie nu dit verhaal.”

Als de Tweede Wereldoorlog eindelijk voorbij is, komt het Joodse meisje Anna bijna alleen terug. Waar is iedereen?

Bert Vos: “Ik vertel dit verhaal, omdat er nog elke dag kinderen moeten vluchten voor oorlog en geweld. Net zoals mijn eigen ouders toen. Die gevluchte kinderen zijn ook hier, nu in Nederland. Ik vertel ook hún verhaal.

KLezmer Society Anna is er nog promofoto3 portrait met logo-2 Fotograaf Marina MarincovikEen indringende en persoonlijke muziekvertelvoorstelling, gebaseerd op het eigen verhaal van Bert Vos én op het boek ‘Anna is er Nog’ van Berts moeder, de Joodse kinderboekenschrijfster Ida Vos. De klezmermuziek is vervlochten met dit op waarheid gebaseerde verhaal. En wat The Klezmer Society betreft mag die muziek soms best vrolijk zijn!

Anna heeft helemaal alleen ondergedoken gezeten, zónder haar vader en moeder. Nu Nederland eindelijk bevrijd is, doet iedereen alsof alles weer normaal is. Maar er is helemaal niets normaal. Wat is er met Anna’s ouders gebeurd toen ze ondergedoken zaten? Waarom doen ze zo raar? En waar is haar beste vriendin Marga? Er is niemand met wie Anna kan praten…Tot ze op een dag naar binnen durft te gaan in het witte huis op de hoek, waar een Duitse soldaat is achtergebleven.

30 Jaar later zit de kleine Bert Vos op de grond te spelen met zilveren lepels. Bert is zeven jaar oud. Het gezin is arm, maar hoe komen ze dan aan al dat zilver?  “Van familie”, zegt moeder Ida Vos en snel schenkt ze nog een kopje thee in.

Bert Vos: “     Ik vertel dit verhaal niet om jullie medelijden te krijgen. Dat is niet nodig. Ik vertel dit verhaal wél, omdat er nog elke dag kinderen moeten vluchten voor oorlog en geweld. Net zoals mijn eigen ouders toen. Die gevluchte kinderen zijn ook hier, nu in Nederland. Ik vertel ook hún verhaal.

Bert Vos – verteller, viool, mondharmonica en zang
Iefke Wang – viool en accordeon
Eva van de Poll – cello, zingende zaag, poyk en lepels
Eric Borrias – Regie

Fantastische en ontroerende voorstelling Anna is er nog: het kan niet op! Maandagochtend en de tranen staan nog steeds in mijn ogen. Heel veel complimenten Bert, Eva en Iefke , het was echt indrukwekkend en dat vonden de kinderen ook.
Micha de Winter (klezmerliefhebber en professor pedagogiek) 

“Het zeer ontroerende verhaal “Anna is er nog… Een indringende muziekvertelvoorstelling.”

De klezmermuziek is vervlochten met dit op waarheid gebaseerde verhaal. Ademloos geluisterd en na afloop waren we zeer onder de indruk”.

“Heel veel complimenten Bert, Eva en Iefke , het was echt indrukwekkend en dat vonden de kinderen ook.”

Bert Vos en The Klezmer Society

Indrukwekkende muziekvertelvoorstellingen

The Klezmer Society is een prominent vertolker van de klezmermuziek: Joodse muziek zoals het vroeger in Oost-Europa geklonken heeft. In haar 15-jarig bestaan maakten zij 4 CD’s en gaven zij vele optredens in binnen- en buitenland.

Bert Vos is daarnaast de violist van het Carel Kraayenhof Quartet, waarmee hij o.a. speelt in de muziekvertelvoorstellingen ‘100 Jaar Piazzolla’ en ‘Carel viert de tango’.

 

 

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Vfonds en Maror.

Zie ook