Vechten Tegen Eenzaamheid

door: Kees van Loenen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 18 jr/ Volwassenen
Speelduur
30 min (alleen nog de 30 min versie) + nagesprek 15 min.
Categorie
Theater,
Prijzen
1x 30 min € 550,=
2x 30 min € 800,=

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW
Kees van Loenen verzorgt het 15 min nagesprek.
Workshop/ gastles "Communicatie met eenzame oudere" is ook mogelijk

Eenzaamheid

Maar liefst één op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Vaak in stilte. Ouderen vanaf 80 jaar en jongeren tussen 15 en 24 jaar voelen zich het vaakst eenzaam.

Vechten Tegen Eenzaamheid


Een solovoorstelling over redden en zelfredzaamheid 


‘  Doe de deur open! Ik wil weten wie u bent. Ik kan uw eenzaamheid niet verdragen.’

In deze voorstelling kruipt Kees in de huid van een oude man. Tegelijkertijd kruipt de oude man onder zijn huid. Wat hem confronteert met zijn eigen eenzaamheid en met hoe dun het draadje is waar geluk aan hangt. Dat levert scherpe dialogen tussen de hoofdpersonen op waarin ze uitvechten hoe met eenzaamheid om te gaan.

Een voorstelling voor iedereen, 75 plussers, hun familie en professionals of vrijwilligers die met hen werken en voor studenten. Voor de eenzame oudere, bevat het stuk de boodschap dat ze zelf initiatief kunnen nemen. Voor andere betrokkenen brengt de voorstelling het inzicht dat te veel willen helpen, averechts werkt.

Het nagesprek biedt gelegenheid ervaringen, emoties en zienswijzen te delen. Dit biedt de mogelijkheid de communicatie tussen eenzame 75 plussers en hulpverleners of familie (weer) op gang te brengen.

Voor Theaters, Zorginstellingen, Zorg opleidingen

duur nagesprek: 15 minuten
fotograaf Ton Verweij
Met lespakket

Kees van Loenen speelde de voorstelling voorafgaand aan de oratie van Prof. dr. Anja Machielse, tot bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek.
“Anja Magielse was zeer onder de indruk van deze belangwekkende voorstelling”
5 okt. 2016

Kees van Loenen

Acteur Kees van Loenen speelt zijn eigen theatrale teksten. “Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen.”

Daarna nodigt Kees het publiek uit om in gesprek te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang.
“Praten over wat je raakt of wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar.”

Kees van Loenen toerde jarenlang met zijn solo voorstellingen langs theaters in Nederland en België, en werd in 1985 genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.
Hij was vast acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, ontwikkelde zich daar als toneelschrijver en regisseur, en toerde door Afrika, Rusland en de Verenigde Staten. Het stuk over kindsoldaten ‘De Meisjes van Aboke’ maakte furore en werd in 2001 als tekst genomineerd voor De 1000-Watt-Prijs.

 

Zie ook