Koning van Katoren

door: Eric Borrias
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 7 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 55 min: € 550,=
2 x 55 min: € 875,=
3 x 55 min: € 1075,=

excl € 60,= reiskn
excl 9% BTW
Theater € 120,= reiskn

school max 100 lln
Theater max 200 lln

Koning van Katoren

Naar het boek van Jan Terlouw (Gouden Griffel)
Jan Terlouw zelf was heel enthousiast over de reprise van deze succesvoorstelling van Eric Borrias uit 2010

Prachtige voordracht van Eric. Wat een Talent. Mooie middag beleefd.
Jan Terlouw – 29-12-2023 – Deventer 

Schaken is simpel. Het gaat erom dat de koning geen kant meer op kan!

Maar wat als er geen koning meer is? De vrolijke koning van het land Katoren is gestorven, zes zure ministers regeren het land en hebben helemaal geen zin in een nieuwe koning. Maar in de nacht dat de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Hij wil de nieuwe koning van Katoren worden. Dat laten de ministers niet zomaar gebeuren; Stach moet zeven haast onmogelijke opdrachten vervullen voor hij koning kan worden. De draak van Smook verslaan, de granaatappelboom stoppen, vogels van Decibel stil krijgen en nog een paar opdrachten die nog nooit iemand heeft volbracht. Stach is vastbesloten! Het land is lang genoeg geregeerd door zuurpruimen; het wordt tijd voor meer vrolijkheid! Zijn doorzettingsvermogen en optimisme steekt de bevolking van Katoren aan en langzamerhand begint iedereen te geloven dat Stach de nieuwe koning wordt. Maar of de ministers dat laten gebeuren?

KONING VAN KATOREN haalt actuele thema’s aan, zoals het milieu, onbegrip tussen mensen, de wapenwedloop en gebrek aan samenwerking bij het oplossen van problemen. Daarmee is KONING VAN KATOREN niet alleen een spannende voorstelling, maar ook een prima aanknopingspunt voor thematische lessen.

Eric Borrias

Al bijna 30 jaar een rete-goeie verteller
Een ambachtsman die al bijna 30 jaar de fantasie van zijn publiek aan het werk zet. Van schijnbaar eenvoudige sprookjes tot indrukwekkende oorlogsverhalen, van bekende (kinder)boeken tot verhalen op maat. Zijn “gereedschapkist” is rijk gevuld. Niet voor niets heeft deze Vertelambassadeur, naast 18 grotere voorstellingen, een breed scala aan korte verhalen. Van kerst tot horror, van humor tot ernst.

 

Zie ook