De twee gezichten van Shakespeare

door: Joris Lehr
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volw
Speelduur
90 min (excl pauze)
Categorie
Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 90 min € 700,=
incl technicus
excl €50,= reiskosten
excl 6% BTW

Joris Lehr

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!
Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

 

De twee gezichten van Shakespeare

De beroemdste toneelschrijver aller tijden was William Shakespeare.
Twee tragedies voor de prijs van één! Hartverscheurende intriges in Othello en een tragikomische versie van King Lear verteld door zijn eigen nar.
|Othello en King Lear in een avondvullende voorstelling.

 

Othello

Al 100 voorstellingen gespeeld!
Het beroemde verhaal van William Shakespeare over onschuld, intriges en jaloezie. Joris Lehr gaat de grote uitdaging aan om de tragische neergang van Othello, de geraffineerde intriges van Jago en de verscheurende verbijstering van Desdemona  te laten zien door de ogen van één personage; Cassio de luitenant van Othello.

 

King Lear 

Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem?  En welke dochter kreeg welk deel? Maar spraken zijn dochters oprecht?

 

Recensie Othello volwassenen voorstelling

Hier speelt één man, Joris Lehr, wel zeven verschillende figuren uit Shakespeares tragedie met een strijkplank, strijkijzer, knijpers en een rode sjaal en wat wit wasgoed. Prachtig is de scene waarin het stoomstrijkijzer als Venitiaans oorlogsschip de oorlog wint tegen de Turken in de vorm van een leger wasknijpers. De rode sjaal als tulband van de Turk wordt een rode zee van bloed vol dode drenkelingen. Met een bril, een tulband, een schort, een snor van twee wasknijpers of een baard van een heel rijtje wasknijpers, zie je steeds weer een ander personage. Het zou slapstick kunnen zijn, maar je ziet meer bewondering dan lach op de gezichten van de toeschouwers.”
(De Stentor – oktober 2014)

Recensie volwassenen voorstelling
…”hij heeft alle competenties in huis als het gaat om talent, mimiek en stembeheersing”…
…”dit briljante optreden van de acteur beklijft en er wordt nog lang over nagepraat”…
( 5 november 2015 Voorster Nieuws)

Zie ook