De hartverscheurende reus

door: Meneer Zee – Jan de Maeyer
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 9 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 45 min: € 500,=
2 x 45 min: € 700,=
3 x 45 min: € 900,=

excl € 70,= reiskn/dag
excl 9% BTW

De hartverscheurende reus 

Muzikaal verteltheater waarbij live een schilderij van het verhaal wordt gemaakt.
“Daar waar de beken spreken en de struiken ruiken naar avontuur. Daar ging hij zitten. Met zijn rug tegen een berg aan. De benen lang, languit gespreid in de vlakte…”

Meneer Zee-27 Hartverscheurende ReusMeneer Zee vertelt een verhaal over een dorp dat ontstaat aan de voeten van een reus. Over een vader die zijn dochter zo graag ziet, dat hij de tijd wil stopzetten. Over een kind zonder naam. Over drie takkenwijven, die verdriet, boosheid en angst zaaien en daar munt uit slaan. Meneer Zee beteugelt de kinderlijke harten met veel kabaal, grimassen en smartelijke taferelen, die met veel gevoel op doek worden geschilderd.

 

En alsof het allemaal nog niet genoeg is, vlecht een harpiste de meesterlijke stukken van Pierre Sancan, Potr Moss en Parish Alvars in zijn opzwepende verhaal.

 

 

Meneer Zee-6Verteller Jan de Maeyer
Harp: Lise Vandersmissen
Penselen: Hilde Schuurmans

Meneer Zee

Doet mensen geloven met wijdopen ogen.

Meneer Zee houdt van vertellen, van het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen, terwijl hij ze vormt met zijn mond en met zijn stem, die stijgt en daalt en sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt. Mensen doen geloven met wijdopen ogen. Prevelende lippen. Een hart dat slaat op mijn ritme.
Al meer dan tien jaar schuimt Jan de Maeyer als Meneer Zee in Vlaanderen scholen en bibliotheken af met zijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars en filosofen. Per jaar kijkt hij meer dan tienduizend luisteraars in de ogen. Hij vertelt voor wiebelkonten van drie, speelvogels van zes, lachbekken van negen, mopperkonten van twaalf, criticasters van vijftien… Kortom voor alle leeftijden.

 

 

Zie ook