Vacature medewerker impresariaat

Update: oktober 2023 

Wil jij graag een inspirerende baan in de Kunst en Cultuursector ?

Onze verkoop neemt flink toe en ons aanbod breidt zich uit met nieuwe makers. En Ernst wil meer tijd maken voor begeleiding en ontwikkeling van jonge vertellers en jonge makers, en voor zijn workshops.

Daarom zoeken we een enthousiaste medewerker in ons bedrijf Theaterbureau Het Verteltheater.

Sinds 1 september is het kantoor van Het Verteltheater verhuisd naar theaterhuis De Berenkuil, een eerste stap naar een nauwere samenwerking met De Vertelacademie.

De Vertelacademie en Theaterbureau Het Verteltheater blijven zelfstandig naast elkaar opereren en de beide ‘merken’ zullen naast elkaar blijven bestaan: beide met een eigen identiteit, in verbinding met elkaar, vanuit gedeelde waarden, dat is ons uitgangspunt.

 

Medewerker impresariaat

Wij zoeken een enthousiaste, daadkrachtige en flexibele medewerker impresariaat om mede zorg te dragen voor actieve uitvoering van de verkoop, acquisitie en marketing.

Je functie is:

 • Je draagt mede zorg voor de actieve uitvoering van de verkoop, acquisitie en marketing.
 • Je brengt zoveel mogelijk voorstellingen tot stand richting Theater, Bibliotheek, Culturele organisaties, Basis Onderwijs en Voortgezet Onderwijs, en handelt dit zakelijk af:
  Aanvragen en boekingen in behandeling nemen en inplannen in ons geautomatiseerde boekings-syteem System One in, en bemiddelen tussen opdrachtgever en verteller/gezelschap, je stelt contracten op en verstuurt ze naar beide partijen, en stuurt na afloop de factuur.
 • Je initieert verkoop, door het aanbod van Het Verteltheater actief onder de aandacht te brengen middels Nieuwsbrieven en direct mailingen.
 • Je voert PR, onlinemarketing en houdt social-media wekelijks bij.
 • Je stelt ons seizoens-aanbod mede samen, en produceert samen onze jaarlijkse seizoens-brochure.
 • Je bent mede organisator van onze jaarlijkse presentatiedagen van Het Verteltheater op 21 november 2023 en 5 februari 2024.

Je bent iemand met passie voor verteltheater en jeugdtheater, en in de zakelijke en artistieke kant van theater, en acquisitie en marketing, en je hebt artistieke en zakelijke kennis en ervaring.

Wat wij vragen:

 • Je wordt enthousiast om je aan het aanbod van Het Verteltheater te verbinden.
 • Je hebt werkervaring in de cultuursector en kennis van theater en cultuur op artistiek en/of zakelijk vlak.
 • Je hebt veel affiniteit met, en enthousiasme voor theater, Verteltheater en jeugdtheater voor kinderen, jongeren en volwassenen.
 • Je hebt een relevante opleiding zoals Cultuurmanagement, Kunstmanagement, Evenementen Organisatie, Creative Business of CMV, op HBO of Universitair niveau, of je hebt Drama/ theater docentenopleiding of theateropleiding.
 • Je houdt van organiseren en aanpakken, bent enthousiast, klantgericht, servicegericht, pro-actief, daadkrachtig, verantwoordelijk en nauwgezet.
  Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent een netwerker.
 • Je hebt enige kennis van en ervaring in onlinemarketing/ social media.
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en bent bij voorkeur woonachtig in de regio van Utrecht.

Wat wij bieden:
Een inspirerende en fijne werkplek waar je deel uit maakt van een klein team, en een verbonden gepassioneerde groep vertellers en makers.
Mogelijkheid om eigen bijdrage te leveren en eigen plannen te ontwikkelen. bureau, opbouwen van je netwerk, flexibele werktijden en gezelligheid.

Salariering: Schaal 4 of 5 CAO Cultuureducatie , afhankelijk van opleiding en ervaring

Contactinformatie:
Heb je interesse in deze functie? Stuur een e-mail met je motivatie met je C.V. naar Ernst Weerstra info@verteltheater.nl.

Voor meer informatie zie onze website www.verteltheater.nl of kan je bellen met Ernst Weerstra 030-2723022