Workshop Verhalen vertellen met kinderen

door: Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelduur
60-90 min
Prijzen
5 workshops om 9.00 u; 10.00 u; 11.00 u; 13.00 u; 14.00 u
Prijs: € 76,= / uur;
hele dag workshop dagprijs € 380,= excl reiskn en 6% BTW

Tom van Mieghem

is een prachtig verteller en schildert verhalen met een ongekend enthousiasme in je hoofd.

Hij is één van de vertellers van het sprookjeshuis in Antwerpen en docent voor de Nederlandse vertelacademie.

workshop verhalen vertellen met kinderen

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is.

We hebben een methode opgezet waarin ze eerst vanuit de veiligheid in de groep (samen dingen verzinnen, samen ondervinden dat antwoorden vanuit de fantasie altijd waardevol en nooit fout zijn) naar meer individuele oefeningen .

Tom biedt verschillende manieren aan: van verzinnen vanuit onafgewerkte zinnen, tot verzinnen aan de hand van uitgestalde voorwerpen.

En verhaal uit een zak: hierbij worden verhaalelementen opgebouwd aan de hand van afval- en ander klein materiaal uit een zak. Hierbij wordt rekening gehouden met het prikkelen van verschillende zintuigen. Zodat kinderen die eerder visueel, auditief, tactiel, … georiënteerd zijn, allemaal de kans krijgen hun fantasie te prikkelen.

De resultaten zijn fantastisch: Kinderen dwalen rond in de kamer van de fantasie en komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Zo hebben we verhalen gehoord over Jos, het langharige spinvarken met de drie ogen. Hij kan vliegen  en heeft uitschuifbare poten. Hij vliegt over het dorp en kan zien wie er honger heeft. Met zijn uitschuifbare poten, kan hij eten tot in die huizen brengen.

 

Zie ook

LEEF! Inspiratiedag

Ernst Weerstra

Verhoog jouw geluk door aan de slag te gaan met een krachtige tool: "De Cyclus". een verhelderend instrument - gebaseerd op de essenties van zowel westerse als oosterse levens-filosofieën - wat je verder ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...