Workshop Verhalen vertellen met kinderen

door: Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelduur
60-90 min
Prijzen
5 workshops om 9.00 u; 10.00 u; 11.00 u; 13.00 u; 14.00 u
Prijs: € 76,= / uur;
hele dag workshop dagprijs € 380,= excl reiskn en 6% BTW

Tom van Mieghem

is een prachtig verteller en schildert verhalen met een ongekend enthousiasme in je hoofd.

Hij is één van de vertellers van het sprookjeshuis in Antwerpen en docent voor de Nederlandse vertelacademie.

workshop verhalen vertellen met kinderen

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is.

We hebben een methode opgezet waarin ze eerst vanuit de veiligheid in de groep (samen dingen verzinnen, samen ondervinden dat antwoorden vanuit de fantasie altijd waardevol en nooit fout zijn) naar meer individuele oefeningen .

Tom biedt verschillende manieren aan: van verzinnen vanuit onafgewerkte zinnen, tot verzinnen aan de hand van uitgestalde voorwerpen.

En verhaal uit een zak: hierbij worden verhaalelementen opgebouwd aan de hand van afval- en ander klein materiaal uit een zak. Hierbij wordt rekening gehouden met het prikkelen van verschillende zintuigen. Zodat kinderen die eerder visueel, auditief, tactiel, … georiënteerd zijn, allemaal de kans krijgen hun fantasie te prikkelen.

De resultaten zijn fantastisch: Kinderen dwalen rond in de kamer van de fantasie en komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Zo hebben we verhalen gehoord over Jos, het langharige spinvarken met de drie ogen. Hij kan vliegen  en heeft uitschuifbare poten. Hij vliegt over het dorp en kan zien wie er honger heeft. Met zijn uitschuifbare poten, kan hij eten tot in die huizen brengen.

 

Zie ook

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangens.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.

Inspirerend Spreken

Ernst Weerstra

De korte workshop inspirerend spreken van Het Verteltheater is korte, krachtige en effectieve inbreng voor uw congres of studiedag, een inspirerende ervaring.

Coaching

Ernst Weerstra

Fijne individuele coaching in verhalen vertellen en Spreken in het openbaar, inspirerend speechen, beeldend en boeiend vertellen . Of coaching of regie bij het maken van je verteltheater-voorstelling.

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.