Ouders in de uitverkoop (Na de Lock-down)

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 10 jaat
Speelduur
60 min
Prijzen
Per workshop € 100,=
excl € 60,= reiskn en 9% BTW

Workshops aanbod scholen groep 7-8

Een spel– en verhalen workshop in de klas die start met een korte familie-situatie vertelling (een fragment uit de jeugdserie ‘Hoe overleef ik’)
Daarna gaan de leerlingen hun eigen ‘Lock-down’ verhalen delen.
Thema’s die aan de orde komen zijn: suffe ouders, irritante broers en zussen, eenzaamheid.
Met de verhalen van de leerlingen als inzet, wordt in groepsverband gewerkt aan verschillende positieve eind situaties. Bijvoorbeeld een happy end, een droom eind, de tussenkomst van een ridder of een reddende engel.De leerlingen verzinnen zelf het einde, waarna de verhalen in de klas worden verteld en gespeeld.
Door te delen en te bewerken krijgen de leerlingen inzicht dat hun eigen situatie bij veel van de anderen herkenbaar is. Delen schept ruimte.
Na afloop kan de leerkracht met behulp van vragen nog verder ingaan op de situaties die aan bod zijn gekomen.

Lesduur 60 minuten.
Prijs: € 100,-
reis: € 60,-

Zie ook

nieuw!

Ouders in de uitverkoop (Na de Lock-down)

Marjo Dames

Een spel– en verhalen workshop in de klas die start met een korte familie-situatie vertelling (een fragment uit de jeugdserie 'Hoe overleef ik') Daarna gaan de leerlingen hun eigen 'Lock-down' verhalen delen.

nieuw!

Workshop Authentiek Vertellen

Ernst Weerstra

Vertellen vanuit jouw authentieke zelf: open vanuit je hart, waarbij je jezelf omarmt voor wie je werkelijk bent en in contact bent met je toehoorders.

nieuw!

Je Levensverhaal herschrijven

Ernst Weerstra

Tijdens deze Inspiratie Workshop gaan we luisteren en ontdekken welke verborgen schatten in jouw verhaal verscholen liggen. Je onderzoekt je huidige verhaal en de onderliggende overtuigingen erachter. Op basis van je verlangens, dromen en visie voor je leven, componeer je een nieuw “verhaal” met jezelf in de hoofdrol, een levensscript dat je ondersteunt om een leven te creëren en leiden dat je lief is.

Spreken in het openbaar

Ernst Weerstra

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie? Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten?

nieuw!

Inspiratie Workshop Leven vanuit mijn verlangens.

Ernst Weerstra

Verlang jij naar nieuwe inspiratie of nieuwe keuzes, of verlang je ernaar innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en geluk te ervaren? De Cyclus is verhelderend instrument dat je ondersteunt om een leven te leiden dat in lijn ligt met wie je werkelijk bent en waar je diep van binnen naar verlangt

Workshop Beeldend vertellen

Ernst Weerstra

Deze workshop Beeldend vertellen van Ernst Weerstra geeft je handvatten voor het beeldend, expressiever en gemakkelijker vertellen van een verhaal.