Zandverhalen, het geheim van Kaidara

door: Wiltink & Wybenga
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 9 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x € 1050,-
2 x € 1250,-
3 x € 1250,-
inclusief scherm en lichtset
excl reiskosten 2 pers €100,=
excl reiskosten >150 km 2 pers € 200,=
excl 6% BTW

Verduistering noodzakelijk
Filmscherm 2 x 3 m nodig en licht op verteller
Scherm en Lichtset €100,=/dag,
Nemen geluidsset mee (muziek)

Het geheim van Kaidara

voorstelling met zandtekenaar, naar het Afrikaanse verhaal het Peul volk

Twee vrienden verdwijnen door een gat in het zand. Onder het zand is het land van Kaidara. Over dat land zijn wel duizend verhalen, over schatten en geheime tekens. Verzinsels zijn het – moeten het wel zijn – want niemand is er ooit levend van teruggekomen. Wat is het geheim van het land van Kaidara? Is er een weg terug? Een oeroud verhaal over vriendschap en volwassen worden. En over de magie van het zand. Verteld door twee vriendinnen van vroeger, de één werd verteller, de ander zandtekenaar.

Terwijl je luistert naar het verhaal wordt het voor je ogen gevormd in het zand, live geprojecteerd op een filmdoek.

Wiltink en Wybenga Zandverhalen

 Wiltink en Wybenga

Vonden elkaar al jong in het spelen met verbeeldingskracht. Improvisatie is hun lust en hun leven en dat raakt een snaar bij hun publiek.
“Het zand valt altijd anders en vandaag alleen voor jullie.”

Nancy Wiltink vertelt verhalen voor volwassenen en aan kinderen, ze verzamelt en bewerkt verhalen en ontwikkelt Kaidara de leukste voorstellingverhalenprojecten. Met heldere stem verleidt ze haar publiek onbekend terrein te verkennen.
Nancy is opgeleid als dramaturg en reisde de hele wereld rond.

Sylvia Wybenga is kunstenares. Ze werkt met beeldtaal in de breedste zin van het woord. Ze vindt overeenkomsten tussen wat werkt in verschillende ‘improviserende disciplines’; als creatieve energie vrij gaat spelen. In deze voorstelling transformeert Sylvia los zand tot verhalende beelden, in de projectie bewegen haar handen en het zand als schimmen over het doek.

In 2013 kreeg ze de West-Friese Rembrandt prijs voor haar werk.
“Haar vluchtige manier van werken past bij deze tijd waarin alles aan snelle veranderingen onderhevig is. Met een paar streken wordt er een onderwerp neergezet en met een paar lijnen uitgewerkt om vervolgens binnen enkele minuten of zelfs seconden weer van gedaante te veranderen. Dit maakt haar werk virtuoos” 
(citaat uit het juryrapport).

 

Zie ook