Wie is er bang voor Assepoester?

door: Marjo Dames
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4 - 6 jr/ 6 -12 jr
Speelduur
30 min / 50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 50 min : € 450,=
2 x 50 min : € 700,=
3 x 50 min : € 1000,=

excl € 50,= reiskosten
excl 9% BTW

Marjo Dames

Verhalenvertelster Marjo Dames vertelt haar verhalen op eigenzinnige theatrale wijze. Ze kruipt in de huid van de personages en wisselt taal af met (poppen)spel en (accordeon)muziek.

Wie is er bang voor Assepoester

Een rijmverhaal van Roald Dahl.

Marjo Dames Wie is er bang voor AssepoesterHet is feest ! De prins is jarig en hij geeft een koninklijk bal. Hij zoekt een bruid, dus alle meisjes zijn erheen gegaan.
De stiefzusters hebben zich opgedoft en nu staan ze zich al op het bal uit te sloven in de hoop dat de indruk zullen maken op de prins. Maar eerst hebben ze Assepoester natuurlijk in een donkere rattenkelder opgesloten, ‘krik-krak-deur op slot’.
Het is een feest voor iedereen, geen meisje mag thuisblijven en Petemoei komt onze arme Assepoester dan ook te hulp. Als de kinderen in de zaal even hun tovermouwen opstropen kunnen ze samen met de verteller de baljurk en de koets voor Assepoester regelen.

 

De Roald Dahl versie van Assepoester wordt op rijm verteld en gespeeld. Tegen het einde krijgt het verhaal een gruwelijke Roald Dahl wending, maar tenslotte gelukkig een happy ending.

 

Zie ook